Головна Новини Суспільство події Що пропонує Путін Кім Чен Ину в обмін на зброю: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пропонує Путін Кім Чен Ину в обмін на зброю: деталі

Москва намагається відкрити КНДР доступ до міжнародних фінансів в обмін на зброю

6 лютого 2024, 10:42
Поділіться публікацією:

Кремль намагається задіяти всі свої зв'язки, щоб допомогти Пхеньяну отримати доступ до міжнародної фінансової системи в обмін на ракети та боєприпаси. Росія вже розблокувала заморожені північнокорейські активи на мільйон доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The New York Times".

Що пропонує Путін Кім Чен Ину в обмін на зброю: деталі

Володимир Путін та Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

Автори публікації зазначають, минулого місяця Вашингтон заявив, що має докази того, що Північна Корея постачала Росії балістичні ракети. Згідно з аналізом британського аналітичного центру безпеки, Пхеньян також відправив до 2,5 млн снарядів для війни з Україною.

Хоча незрозуміло, чи Росія надала Північній Кореї військові технології, нові банківські зв'язки стануть ще однією ознакою розвитку відносин між двома країнами. Розширення партнерства, швидше за все, надало Півночі сміливості, оскільки в останні місяці він виступив із потоком войовничих загроз, кажуть офіційні особи США.

За словами представників розвідки, Росія дозволила розблокувати 9 млн. доларів з 30 млн. доларів заморожених північнокорейських активів, що зберігаються в російській фінансовій установі. Ці гроші, за їхніми словами, збіднілий Пхеньян використовуватиме для покупки сирої нафти.

Крім того, за словами представників розвідки, північнокорейська підставна компанія нещодавно відкрила рахунок в іншому російському банку, що свідчить про те, що Москва можливо допомагає Пхеньяну обійти санкції ООН, які забороняють більшості банків вести бізнес з Північною Кореєю. Ці санкції задушили економіку КНДР та значною мірою відрізали країну від міжнародних фінансових мереж.

Новий банківський рахунок відкрито у Південній Осетії, окупованому Москвою регіоні Грузії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США та ЄС серйозно стурбовані: допомога Росії від КНДР може переламати перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини