Головна Новини Суспільство події Що пішло не так: вирішальний "Рамштайн" щодо України можуть відстрочити
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пішло не так: вирішальний "Рамштайн" щодо України можуть відстрочити

У Пентагоні обговорюють можливість перенесення «Рамштайну» у Німеччині

сьогодні, 07:20
Поділіться публікацією:

Засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі, яке мало відбутися 12 жовтня на німецькій авіабазі "Рамштайн", можуть перенести. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробила речник Міноборони США Сабріна Сінгх.

Що пішло не так: вирішальний "Рамштайн" щодо України можуть відстрочити

Контактна група з питань оборони України Рамштайн

Спікер нагадала, що президент Джо Байден відклав поїздку на засідання у форматі "Рамштайн" через ураган "Мілтон".

Сінгх також не виключила, що, враховуючи обставини, засідання у форматі "Рамштайн" можуть перенести та об'єднати його із засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня. Остаточного рішення поки що немає.

"Ми тільки зараз це з'ясовуємо. Тому, коли з'являться оновлення, я обов'язково їх повідомлю. Як ви знаєте, президент лише сьогодні вранці скасував свою подорож. Тому ми працюємо з цими деталями. Повідомимо, коли знатимемо більше", — сказала представник Пентагону.

Крім Джо Байдена також свій візит до Німеччини скасував держсекретар США Ентоні Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — виходячи із заяв, які роблять офіційний Вашингтон та Київ, саме під час засідання у форматі "Рамштайн" 12 жовтня на рівні лідерів країн, які підтримують Україну та має вирішитись доля Плану перемоги. Його Володимир Зеленський представив у США під час свого офіційного візиту. Однак широкому загалу всі його пункти досі невідомі. Які очікування від "Рамштайну"? Чи підтримають партнери України План перемоги? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – згідно з інформацією, оприлюдненою німецьким виданням Bild, представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт висловив жаль з приводу скасування візиту Байдена до ФРН.

"Ми дуже шкодуємо про відміну, але, звичайно, розуміємо ситуацію у Флориді. Білий дім нас заздалегідь поінформував", – зазначив Гебештрайт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини