Головна Новини Суспільство події Що не так із російською вакциною "Супутник V" - ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із російською вакциною "Супутник V" - ВООЗ

Експерти знайшли порушення на одному з заводів, що виготовляє російську вакцину від коронавірусу

23 червня 2021, 14:27
Поділіться публікацією:

Інспекція Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) виявила порушення на виробництві російської вакцини від коронавірусу "Супутник V". Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Що не так із російською вакциною "Супутник V" - ВООЗ

Супутник V - фото з відкритих джерел

Журналісти стверджують, що в ході інспекції виробництва вакцин на заводі "Фармстандарт", який знаходиться в місті Уфа і займається заповненням флаконів з ліками, були виявлені проблеми. Як стало відомо, вони стосуються технічних проблем на одній з 20 ліній підприємства.

За словами джерела, на сьогоднішній день росіяни виправили всі технічні недоліки, але у ВООЗ все ж залишилися побоювання. В першу чергу вони стосуються цілісності даних і результатів тестів, необхідних для контролю якості. Також в попередньому звіті ВООЗ згадуються інші недоліки, пов'язані з потенційним перехресним зараженням і рівнями стерильності.

Нагадаємо, що Україна остаточно відмовилася від російської вакцини "Супутник V". За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, препарат російського виробництва все ще не пройшов всі необхідні дослідження, як деякі вакцини з інших країн. Також Шмигаль зазначив, що офіційних даних від іноземних дослідників про ефективність "Супутника V" та інших подібних препаратів з РФ все ще немає.

Також в Міністерстві закордонних справ Литви повідомили, що напевно відмовляться від придбання російської вакцини. Для відмови від "Супутника V" в литовському уряді достатньо причин. По-перше, російський продукт все ще не пройшов більшості необхідних досліджень, по-друге, вакцина не зареєстрована в Європейському агентстві лікарських засобів. Також на питання покупки вакцини в Російській Федерації впливають і геополітичні погляди представників литовської влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини