Головна Новини Суспільство події Що думають українці про конфлікт у владі та втому Заходу від війни: нові дані соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що думають українці про конфлікт у владі та втому Заходу від війни: нові дані соцопитування

Зросла кількість українців, які вірять у конфлікт у владі та втому Заходу

16 жовтня 2023, 13:42 comments1709
Поділіться публікацією:

За останній рік серед наших співвітчизників збільшився відсоток тих, хто вірить, що між політичним та військовим керівництвом країни є низка розбіжностей, а також, що Захід відчуває втому від війни в Україні та багато в чому готовий зменшувати допомогу Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Київського міжнародного інституту соціології.

Що думають українці про конфлікт у владі та втому Заходу від війни: нові дані соцопитування

Зеленський та Залужний. Фото з відкритих джерел

Соціологи відмітили, якщо рік тому тих, хто вірив в умовний конфлікт між Зеленським та Залужним було лише 14%, то тепер таких 32%. Водночас переважна більшість населення України – 54% (у вересні 2022 року – 71%) – продовжують дотримуватися позиції, що політичне керівництво та військове командування діють злагоджено як одна команда.

За оцінками соціологів, також збільшився відсоток тих, хто припускає, що влада може піти на компроміси з Росією. У вересні 2022 року таких було 5%, а зараз – 12%. Водночас 80% продовжують вірити, що влада не піде компроміси, які не є прийнятними для України. Рік тому таких було 87%.

Щодо стійкості підтримки Заходу, то зараз 30% українців вважають, що Захід може послабити підтримку України через втому від війни. Рік тому таких було лише 15%.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на те, що вже понад півтора роки триває повномасштабна війна, більшість наших співвітчизників вважають, що йти на компроміс із противником не можна і потрібно продовжувати боротьбу до повної перемоги. Хоча соціологи і визнають, що в перші місяці повномасштабного вторгнення відсоток тих, хто готовий продовжувати боротьбу до перемоги, був трохи більшим, ніж зараз. Про це свідчить опитування Gallup.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини