Головна Новини Суспільство події Що чекає на Путіна та Лукашенка після рішення ПАРЄ про створення трибуналу – чи будуть наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на Путіна та Лукашенка після рішення ПАРЄ про створення трибуналу – чи будуть наслідки

Про наслідки для Путіна та Лукашенка можна буде предметно говорити лише після перемоги України у війні

26 січня 2023, 17:12 comments2267
Поділіться публікацією:

Практично одноголосно ПАРЄ підтримала створення трибуналу для керівництва РФ та Білорусі. Про що свідчить це рішення? Яка ймовірність, що російське та білоруське керівництво опиниться згодом на лаві підсудних? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Що чекає на Путіна та Лукашенка після рішення ПАРЄ про створення трибуналу – чи будуть наслідки

Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Гучна заява, бальзам на душу українцям та співчуваючим, але результат – абсолютно нульовий

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко розмірковує так:

"Вибачте, але точно з таким самим успіхом проголосувати за створення трибуналу для Росії та Білорусі можуть збори виноробних підприємств Півночі Італії або засідання мешканців будинку №17 на вулиці Лесі Українки. Результат буде таким самим".

Рішення ПАРЄ та резолюції цієї організації мають виключно рекомендаційний характер, пояснює експерт. До того ж, нагадує він, Білорусь не є членом Ради Європи, а Росію у березні-2022 виключили із ПАРЄ.

"Так, гучна заява, так, бальзам на душу українцям та співчуваючим, але результат – абсолютно нульовий, – зазначає Костянтин Бондаренко. – Просто інформаційний привід і не більше".

Навряд чи подібне відправить когось на лаву підсудних, але поставити хрест на політичній кар'єрі може легко

На думку політичного експерта Дениса Гороховського, значимість подібних рішень, звісно, важлива, але треба розуміти, що це не гарантує жодних наслідків для Путіна та Лукашенка.

"Насамперед, для притягнення їх до відповідальності, необхідна фіксація програшу Росії у війні. Кліше "переможців не судять", на жаль, повністю відповідає подібним ситуаціям. Тому зваблюватися не варто", – вважає експерт.

Натомість, продовжує він, це дуже важливий сигнал світової громадськості.

"Якщо раніше російська та білоруська влада була просто токсичною і будь-які спільні проекти з ними для представників інших країн були допустимі, хоч і несли певні репутаційні ризики, то тепер ситуація інша, – пояснює Денис Гороховський. – Тепер можна набути статусу співучасника. Звичайно, навряд чи подібне відправить когось на лаву підсудних, але поставити хрест на політичній кар'єрі може легко".

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли може настати крах Росії – чи справді все в руках Заходу та ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини