Головна Новини Суспільство події Що буде з "зерновою угодою": Ердоган озвучив обнадійливі плани
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з "зерновою угодою": Ердоган озвучив обнадійливі плани

Ердоган має намір продовжити "зернову угоду" на два роки

8 липня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Туреччина вже зараз проводить роботу з продовження "зернової угоди" та докладає всіх зусиль, щоб термін її дії збільшився на два роки. Як передає портал "Коментарі", про це під час переговорів із президентом України Володимиром Зеленським заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Що буде з "зерновою угодою": Ердоган озвучив обнадійливі плани

Володимир Зеленський та Реджеп Ердоган. Фото: сайт Офісу президента

"Ми продовжуємо роботу із зернового коридору. Ми працюємо над його продовженням після 17 липня. Ми хочемо продовження принаймні на 3 місяці. Ми чекаємо на це і будемо для цього докладати зусиль, щоб збільшити термін дії угоди на 2 роки", — заявив турецький. президент.

Ердоган заявив журналістам, що він детально проговорив питання про продовження зернової угоди зі своїм українським колегою. Таку саму тему він найближчим часом підніме під час телефонної розмови із президентом РФ Володимиром Путіним.

Реджеп Ердоган зазначив, що всі сторони мають бути зацікавлені у продовженні зернової ініціативи. Туреччина також виступає однією з головних зацікавлених сторін.

У свою чергу, президент України Володимир Зеленський зазначив, що весь світ підтримує роботу зернового коридору. Тому, коли йдуть переговори, важливо донести всім сторонам, що зернова угода має працювати, незалежно від планів і настроїв Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європейський Союз розглядає можливість піти на вимоги Москви та скасувати частину санкцій для "Россільгоспбанку" (що дозволить відновити РФ зв'язок з міжнародною фінансовою мережею Swift) для продовження зернової угоди. Як оцінюєте перспективи такого кроку та продовження Чорноморської (Стамбульської) угоди, термін дії якої спливає 17 липня? Чи варто йти на російський шантаж? Чи є шанс якось інакше продовжити домовленості? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини