Головна Новини Суспільство події Що буде з е-деклараціями – стало відомо, як Рада проголосувала за пропозицію Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з е-деклараціями – стало відомо, як Рада проголосувала за пропозицію Зеленського

За виправлення законопроекту проголосував 341 депутат

20 вересня 2023, 14:54
Поділіться публікацією:

Народні обранці підтримали пропозиції президента Володимира Зеленського щодо відкриття електронних декларацій. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram, депутати виправили закон про е-декларування 341 голосом.

Що буде з е-деклараціями – стало відомо, як Рада проголосувала за пропозицію Зеленського

Електронне декларування. Фото: з відкритих джерел

"Рада схвалила вето президента і виправила закон про відновлення е-декларування. За — 341, конституційна більшість. Зміни передбачають відкриття декларацій одразу", — написав Железняк.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 вересня вже проголосувала за повернення до електронного декларування загалом. При цьому було провалено важливе виправлення про негайне відкриття реєстрів, на чому акцентували представники Центру протидії корупції, закликаючи президента ветувати цей варіант закону. Тоді керівник фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія спробував пояснити, що означає частковий провал голосування. І навіть запевняв, що чиновники, депутати можуть добровільно відкривати свої декларації для загального огляду. Але ситуація явно неоднозначна. Чому ВР проголосувала саме такий варіант повернення до е-декларування? Яка ймовірність, що законопроект буде переголосовано? Що взагалі можна сказати про ситуацію із декларуванням в Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Зазначимо, реагуючи на суспільий резонанс, а також на рекомендації західних партнерів 12 вересня президент Володимир Зеленський наклав вето на закон про електронне декларування, зазначивши, що обмеження на відкритість декларацій неприйнятні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи потрібно було поновлювати електронне декларування нардепів: експерти поділились думками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини