Головна Новини Суспільство події Що буде, якщо не сплачувати за комунальні послуги під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо не сплачувати за комунальні послуги під час війни

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишев розповів, що буде, якщо під час війни не заплатити за комунальні платежі

29 березня 2022, 02:25
Поділіться публікацією:

Через війну українці опинилися у складній ситуації, і не всі можуть своєчасно розраховуватись за комунальні послуги. Уряд розуміє проблеми, з якими зіткнулися наші громадяни. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишев розповів, як діяти у такій ситуації.

Що буде, якщо не сплачувати за комунальні послуги під час війни

Оплата комуналки під час війни / Фото: depositphotos.com

За словами чиновника, питання оплати комунальних послуг громадяни України мають регулювати, виходячи з обставин. Якщо для когось це додатковий фінансовий тягар, то в період війни можна не платити. За це людям не відключатимуть ні водопостачання, ні газ, ні електрику.

Також, згідно з рішенням уряду, людям, які не можуть оплачувати зараз комунальні платежі, не нараховуватимуться пеня, штрафи та річні відсотки.

Але при цьому Чернишев додав, що оплата за комунальні послуги "є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів".

Нагадаємо, у мережах набула поширення інформація про нібито анульовані платежі за комуналку, оплату за кредитами та оплату мобільного зв'язку. Співвітчизників попереджають не довіряти такій інформації, адже це знову фейк.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року громади, які приймають біженців із зон бойових дій, мають право подавати заяву на компенсацію комунальних витрат. Йдеться про громади, що надали безплатний притулок переселенцям у будинках, приміщеннях комунальної форми власності.

Читайте також, як дізнатися, чи нарахували вам субсидію на оплату комунальних платежів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини