Головна Новини Суспільство події Ще в одній країні оголосили блокування кордону з Україною: хто додався до Польщі та Словаччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще в одній країні оголосили блокування кордону з Україною: хто додався до Польщі та Словаччини

Після протестів у Польщі та Словаччини, перевізники ще однієї країни заблокують кордон з Україною.

10 грудня 2023, 08:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорські перевізники оголосили про початок блокування кордону з Україною подібно до того, як це робили водії з Польщі та Словаччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву асоціації транспортників Угорщини MKFE.

Ще в одній країні оголосили блокування кордону з Україною: хто додався до Польщі та Словаччини

Угорські перевізники блокують кордон з Україною. Фото з відкритих джерел

8 грудня перевізники Угорщини сповістили про проведення акції протесту, головним чином яка стосуватиметься перекриття руху на угорсько-українському кордоні. Початок блокування кордону заплановано на 11 грудня. Місце проведення перекриття руху стане КПП "Захоні-Чоп" на кордоні поблизу України.

Угорська асоціація транспортників MKFE назвала головною метою демонстрацій проблеми через українських перевізників, які впливають на бізнес в Угорщині.

"Привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до серйозного впливу на ринок угоди між ЄС та Україною, що поставило багато угорських підприємств у критичну ситуацію", — заявляють в Угорщині та додають, що "перевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот в українсько-угорських перевезеннях, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю українських перевізників".

Також в Угорщині закликали шукати шляхи, щоб "стримувати експансію українських перевізників". Нагадаємо, що подібні акції протесту відбувались на кордоні з Україною з боку перевізників з Польщі та Словаччини. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина заблокувала кордон з Польщею. На перетині між країнами утворилась довга черга з автомобілів.

Також "Коментарі" писали угорського міністра Сійярто, який закликав ЄС брати приклад з Угорщини через "невдалі рішення" Брюсселю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини