Головна Новини Суспільство події Ще одна країна заявила про розрив дипвідносин з Україною: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заявила про розрив дипвідносин з Україною: що відбувається

Нігер за Малі оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною

7 серпня 2024, 07:08 comments6873
Поділіться публікацією:

Нігер оголосив, що "негайно" розриває дипломатичні відносини з Україною, звинувативши Київ у "підтримці терористичних груп" після нападу повстанців-туарегів на колону російської Групи Вагнера у Малі. Уряд Малі вважає Україну причетною до нападу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Al Arabiya".

Ще одна країна заявила про розрив дипвідносин з Україною: що відбувається

Нігер. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Нігер, де влада захопила військова хунта, що налагоджує зв'язки з Росією, також оголосив про "напрямок до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй з метою ухвалення рішення щодо української агресії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — перехідний уряд Республіки Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною. Бамако звинувачує Київ у підтримці дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малийських військових та російських найманців ПВК "Вагнера". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у комюніке малійської хунти.

У прес-службі Міністерства управління територіями та децентралізації цієї африканської країни оприлюднено відповідний документ.

Крім того, спікер перехідного уряду Малі полковник Абдулай Майга опублікував витримку з комюніке у своєму Twitter-акаунті (X). Малійська сторона заявляє, що представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов нібито визнав роль Києва у тяжкій поразці від туарегів 25-27 липня сил ЗС Малі та російських "вагнерівців", яких дружнє до Москви Бамако приваблює для посилення своєї армії.

Малійська хунта також вважає, що посол України у Сенегалі Юрій Пивоваров демонстрував у своїх коментарях "підтримку країною міжнародного тероризму, зокрема у Малі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Малі виконала прохання Росії: про що свідчить розрив дипломатичних відносин із Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини