Головна Новини Суспільство події Ще одна країна заговорила про можливість військового нападу з боку РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заговорила про можливість військового нападу з боку РФ

Швеція хоче якнайшвидше приєднатися до НАТО, щоб мінімізувати ризики нападу з боку РФ

19 червня 2023, 13:10
Поділіться публікацією:

Росія може здійснити військовий напад на Швецію. Такого висновку дійшов Комітет із оборони парламенту Швеції. Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє шведський телеканал "SVT".

Ще одна країна заговорила про можливість військового нападу з боку РФ

Загроза нападу РФ на Швецію Фото з відкритих джерел

У парламентській доповіді наголошується, що хоча основну частину російської армії зараз задіяно в Україні, не можна виключати напади на Швецію.

"Росія також ще більше знизила поріг застосування військової сили та демонструє високу схильність до політичних та військових ризиків. Здатність Росії проводити операції з використанням військово-повітряних сил, військово-морських сил, зброї далекого радіусу дії або ядерної зброї проти Швеції залишається незмінною", – вважають до Комітету з оборони парламенту Швеції.

За інформацією ЗМІ, у доповіді подано нову оборонну доктрину Швеції, головним фундаментом якої є членство в НАТО. Раніше ж шведи не наголошували на співпраці з НАТО, йшлося лише про пріоритет співпраці з іншими північними країнами та ЄС.

Нагадаємо, Швеція намагається зміцнити свою оборону та передала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. питання повноцінного приєднання Швеції до НАТО зупинилося через позиції Туреччини та Угорщини, які поки що відмовляються ратифікувати заявку на вступ Швеції до альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише F-16: Швеція оголосила про навчання українських пілотів на своїх винищувачах.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що відбудеться на саміті у Вільнюсі, яку пропозицію Україні озвучить НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.svt.se/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини