Головна Новини Суспільство події Ще одна країна відмовляється від українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна відмовляється від українського зерна

Цього разу про намір обмежити імпорт із України заявила Молдова

5 травня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Молдова заявила про намір запровадити тимчасові обмеження на імпорт зернових та олійних культур із України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр сільського господарства Молдови Володимир Боля під час зустрічі з головою Делегації ЄС у Молдові Янісом Мажейксом, пише "NewsMaker".

Ще одна країна відмовляється від українського зерна

Експорт зерна. Фото: з відкритих джерел

Боля заявив про "намір міністерства тимчасово застосувати заходи, які запровадили деякі країни ЄС на імпорт зернових та олійних культур із України".

За словами міністра, уряд має намір компенсувати аграріям акциз на дизельне паливо, яке вони використовують, та субсидувати вартість коштів для захисту рослин та добрив.

Експорт дешевої агродукції з України спричинив масові акції протесту в низці країн. 15 квітня 2023 року Польща заборонила ввезення зерна та іншого продовольства з України. Таке ж рішення ухвалили Болгарія, Угорщина та Словаччина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол США в Україні Бріджіт Брінк звинуватила Росію в тому, що та намагається задушити українську економіку та сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватись умов зернової угоди. Так, 17 квітня країна-агресор вдруге заблокувала інспекцію суден у територіальних водах Туреччини. Паралельно з цим експорт українського зерна та продовольства почали блокувати Польща, Угорщина та Словаччина. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – європейське турне Володимира Зеленського: про що говорить обраний список країн – що найважливіше. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини