Головна Новини Суспільство події Ще одна країна погрожує заблокувати кордон з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна погрожує заблокувати кордон з Україною

Наразі загроза блокади українського кордону нависла зі Словаччини.

16 листопада 2023, 07:30 comments1444
Поділіться публікацією:

Поки Україна намагається проводити переговори з польськими перевізниками, щоби розблокувати українсько-польський кордон, нова проблема може виникнути з боку Словаччини. Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) пригрозив заблокувати кордон для українських колег із вимогою, щоб Єврокомісія відновила перевезення в межах ЄС за комерційними дозволами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова UNAS Станіслав Скала, пише словацьке видання "Pravda".

Ще одна країна погрожує заблокувати кордон з Україною

Кордон України та Словаччини. Фото: із відкритих джерел

Скала зазначив, що перевізники просять Мінтранс розпочати співпрацювати з Єврокомісією та вимагають повернення дозволів для українських колег. За його словами, якщо ЄК цього не зробить, то "UNAS готовий негайно підтримати польських перевізників та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку".

UNAS заявив, що не погоджується з постановою ЄС, яка скасувала видачу дозволів для українських перевізників після вторгнення російських військ в Україну.

Раніше UNAS направив листа Мінтрансу, в якому заявили, що українці "забирають роботу у наших перевізників".

"Ми хочемо зазначити, що словацький вантажний транспорт стоїть на колінах. Як ви помітили, польські перевізники блокують свої кордони, тому що вони мають таку саму проблему, як і наші перевізники. Словацьке міністерство транспорту вже давно не звертає уваги на вантажні перевезення та повністю їх ігнорує", – йдеться у листі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пробки на польсько-українському кордоні продовжують зростати. І вже не десятки, а тисячі вантажівок очікують на виїзд з Польщі в Україну через блокаду кордону польськими перевізниками на трьох пунктах пропуску. І поки що прогноз невтішний. Бо є підстави стверджувати, що ситуація ускладнюватиметься через обіцянки польських перевізників провести довгострокову акцію. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини