Головна Новини Суспільство події Ще одна країна ЄС проти продовольства з України: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС проти продовольства з України: що відбувається

Слідом за Польщею, Угорщиною та Словаччиною Болгарія тимчасово заборонила імпорт продовольства з України

19 квітня 2023, 12:55 comments1220
Поділіться публікацією:

Болгарія запроваджує тимчасову заборону на імпорт продовольства з України, проте вона не поширюється на транзитні товари. Про це повідомив в.о. прем'єр-міністра Болгарії Гилиб Донєв, пише портал "Коментарі", із посиланням на "BNR".

Ще одна країна ЄС проти продовольства з України: що відбувається

Експорт українського зерна. Фото: з відкритих джерел

"Основна причина полягає в тому, що за останній рік, всупереч ідеї так званих "коридорів солідарності", значні обсяги продовольства залишилися в країні та порушили основні виробничо-торговельні ланцюжки. Якщо ця тенденція збережеться і навіть посилиться, що цілком реально після введених аналогічних заборон "з боку інших країн, можливе досягнення найсерйозніших наслідків для болгарського бізнесу", — заявив Гилиб Доньов.

Він висловив сподівання, що "Брюссель почує та зрозуміє позиції" таких країн-членів ЄС, як Болгарії, Польщі, Угорщини та Словаччини, та переосмислить свою позицію.

Глава болгарського уряду наголосив, що Болгарія залишається солідарною з Україною, але "банкрутство болгарських сільгоспвиробників нічим не сприятиме її справі".

Поки що немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона на ввезення продуктів харчування з України. Рішення щодо цього напряму уряд має ухвалити сьогодні на засіданні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол США в Україні Бріджіт Брінк звинуватила Росію в тому, що та намагається задушити українську економіку та сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватись умов зернової угоди. Так, 17 квітня країна-агресор вдруге заблокувала інспекцію суден у територіальних водах Туреччини. Паралельно з цим експорт українського зерна та продовольства почали блокувати Польща, Угорщина та Словаччина. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 квітня 2023, 12:13

Брудні гроші і брудне зерно від Зла - така пекельна православна подяка. Співробітництво з Росією буде благодатними часами на згадку. Злу і нападати не треба - завалити тіньовою контрабандою. За неї податки не сплачені, відшкодування ПДВ за хабарі отримано, гроші в Офшор-95 перераховані.


Новини