Головна Новини Суспільство події Ще одна країна будує огорожу на кордоні з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна будує огорожу на кордоні з Росією

Фінляндія будує паркан на спільному кордоні з Російською Федерацією.

14 квітня 2023, 19:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія завершує будівництво першої ділянки паркану на своєму кордоні з Росією. Це відбувається через кілька тижнів після вступу країни до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Ще одна країна будує огорожу на кордоні з Росією

Огорожа на кордоні з Росією. Фото з відкритих джерел

Минулого року уряд Фінляндії вирішив будувати огорожу на кордоні з Росією. Таким чином північна країна хоче себе захистити від можливого вторгнення чи провокацій з боку Росії після вступу до НАТО. Насамперед Фінляндія очікує, що Росія може посилити відправку мігрантів до країни.

Огорожа з колючого дроту має охопити близько 200 кілометрів спільного кордону з Росією в найбільш критичних ділянках. Висота паркану буде близько трьох метрів. Очікується, що проєкт завершиться у 2026 році. Керівник проєкту Ісмо Куркі зазначає, що паркан не має на меті зупинити будь-яке вторгнення, однак огорожа матиме обладнання для спостереження.

"Ситуація на фінсько-російському кордоні була стабільною і залишається стабільною на цей час. Але в цій повністю зміненій ситуації безпека Фінляндія повинна мати надійний і більш незалежний прикордонний контроль", – говорить генерал прикордонної служби Ярі Толпанен.

Нагадаймо, що Польща та країни Балтії вже почали зводити паркани на своїх кордонах з Росією та Білоруссю після вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерство закордонних справ Росії різко критикує вступ Фінляндії до НАТО.

Також "Коментарі" писали про несподівану роль Угорщини на війні в Україні. Віктор Орбан міг дозволити постачання зброї через території своєї країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини