Головна Новини Суспільство події Ще одна компанія відкликала благодійну пожертву на відновлення "Охматдиту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна компанія відкликала благодійну пожертву на відновлення "Охматдиту"

"Укргідроенерго" відкликала 5 мільйонів гривень, призначених для "Охматдиту"

4 вересня 2024, 13:02 comments2143
Поділіться публікацією:

ПрАТ "Укргідроенерго" вирішило відкликати 5 мільйонів гривень, які раніше були надані Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" для відновлення після ракетного обстрілу Києва. Компанія зазначила, що повернення коштів пов’язане із відсутністю гарантій щодо їх цільового використання. 

Ще одна компанія відкликала благодійну пожертву на відновлення "Охматдиту"

Ще одна компанія відкликає гроші з "Охматдиту

У відповіді на запит журналістів “Коментарів”, в "Укргідроенерго" повідомили, що спільно з Первинною профспілковою організацією філії "Каскад Київських ГЕС і ГАЕС" перерахувала 5 мільйонів гривень до Благодійного фонду "Охматдит-здорове дитинство" для надання невідкладної допомоги постраждалим та відновлення лікарні. Проте, на етапі вибору підрядної організації для відновлення лікарні виникли численні питання щодо законності проведеної конкурсної процедури. Це призвело до скасування конкурсу та відкриття кількох кримінальних проваджень.

"Укргідроенерго" пояснило, що рішення про відкликання коштів було прийнято після того, як стало відомо, що Благодійний фонд "Охматдит-здорове дитинство", який отримав кошти, не може гарантувати їх цільове використання. 

“Враховуючи, що БО "БФ "Охматдит – здорове дитинство" не може гарантувати цільове використання благодійної допомоги, ППО Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС звернулось із листом до БО "БФ "Охматдит – здорове дитинство" щодо повернення благодійної допомоги у розмірі 5 000 000,00 грн”, — зазначили в компанії. 

Ще одна компанія відкликала благодійну пожертву на відновлення ”Охматдиту” - фото 2

Незважаючи на це, компанія підтвердила свою готовність виступити благодійником для "Охматдиту" у майбутньому, але лише після завершення усіх перевірок та проведення нової, прозорої конкурсної процедури на обрання підрядної організації.

Цей випадок не є поодиноким. Раніше інша велика українська компанія, "Укрнафта", також відкликала 5 мільйонів гривень, які були призначені для "Охматдиту". Причина була аналогічною: відсутність детального плану використання коштів та невизначеність із цільовим призначенням фінансування. 

Раніше “Коментарі”  також писали, що представники "Автостради" зазначили, що кошти для відбудови Охматдиту, які вони перерахували через платформу UNITED24, залишаються доступними і проблем з ними немає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини