Головна Новини Суспільство події Чи відкличуть інші спонсори кошти з Охматдиту слідом за "Укрнафтою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відкличуть інші спонсори кошти з Охматдиту слідом за "Укрнафтою"

Укрнафта відкликала 5 мільйонів гривень благодійної допомоги для Охматдиту через відсутність цільового призначення коштів

3 вересня 2024, 17:07
Поділіться публікацією:

Нещодавно стало відомо про рішення "Укрнафти" відкликати 5 мільйонів гривень, виділених дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", що спровокувало серйозні питання щодо можливості інших компаній слідувати цьому прикладу. 

Чи відкличуть інші спонсори кошти з Охматдиту слідом за "Укрнафтою"

Після "Укрнафти": чи згорнуть фінансування інші меценати "Охматдиту"

За словами представників "Укрнафти", причиною такого кроку стала відсутність конкретного плану використання коштів з боку лікарні, що є порушенням внутрішніх правил компанії.

Журналісти "Коментарів" звернулися за коментарем до інших великих донорів, зокрема до компанії "Автострада", яка також надала значні кошти на потреби "Охматдиту". 

У відповідь представники "Автостради" зазначили, що кошти, які вони перерахували через платформу UNITED24, залишаються доступними і проблем з ними немає. Компанія заявила, що не бачить потреби у відкликанні своєї фінансової підтримки, незважаючи на нерозпочаті відновлювальні роботи лікарні.

“На сьогоднішній день з коштами, які є на рахунку UNITED24, немає жодних проблем, ці кошти доступні. Тоді, коли буде визначена підрядна організація, яка буде робити реконструкцію лікарні "Охматдит", можна буде робити розрахунок, зокрема, цими грошима. Тому ми не бачимо доцільності у відкликанні фінансової допомоги”

Тим не менше, "Автострада" висловила своє занепокоєння щодо темпів відновлення "Охматдиту". Представники компанії критично оцінили відсутність прогресу у реконструкції, наголошуючи на важливості швидких дій у відповідь на нагальні потреби лікарні, постраждалої від обстрілів.

“На жаль, втрачено вже 2 місяці, а відновлення лікарні досі не розпочалося. Оскільки це була нагальна потреба, можна було вибрати нормальну підрядну організацію, яка має відповідний персонал, техніку, обладнання, заключити прямий контракт і почати відновлення “Охматдиту” вже в перший тиждень після обстрілу. У такий спосіб до зими було б виконано значний обсяг робіт. Сьогодні констатуємо факт, що цього не відбулося, роботи до сих пір не розпочаті”, — зазначили в компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини