Головна Новини Суспільство події СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі

Зловмиснику, який підбурював людей до протестів на території Києво-Печерської лаври, загрожує до 8 років тюрми

24 травня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

Черговий блогер, який працював на країну-агресора, прикриваючись релігією, припинив свою діяльність після операції СБУ. Блогер на замовлення Москви поширював в мережі наративи кремля і організовував замовні "акції протесту". Фігурантом є заступник керівника проросійської організації "Единое отечество" та учасник релігійно-політичної організації РПЦ "Союз православних братств України". Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний ресурс СБУ в Facebook.

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі

СБУ затримала захисника російського світу Фото: сайт СБУ

Як встановило слідство, організація провокацій на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня 2023 року – справа рук затриманого правоохоронцями блогера. Фігурант не тільки займався тим, що підбурював людей до протестів, а й відкрито заявляв, що у саме Україна винна розв’язанні війни.                                                                                                                                                                

Також свої деструктивні виступи він записував і транслював на YouTube-каналі "Святая Русь", який нараховує більше ніж 23 тис. підписників.

Після повномасштабного вторгнення він публічно підтримав агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф і виправдовував захоплення українських територій. Під час обшуків за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Також у нього вилучено заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). За поданням СБУ, суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід дозрів з постачанням озброєння для перемоги України – які очікування. Експерти в ексклюзивному інтерв’ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.    

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі - фото 2

СБУ затримала одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини