Головна Новини Суспільство події СБУ радять перестати кошмарити добробатів, а розібратися зі зрадниками у своїх лавах
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ радять перестати кошмарити добробатів, а розібратися зі зрадниками у своїх лавах

Політичний експерт Олександр Кочетков звернув увагу громадськості на обшуки в "Карпатській Січі" і "Легіоні Д"

2 лютого 2023, 17:20 comments1949
Поділіться публікацією:

Представники правоохоронних органів, а саме СБУ, почала "кошмарити" добровольський рух. Слідчі дії у захисників навмисно проводять одночасно з обшуками у одіозних корупціонерів, аби відволікти увагу суспільства. Про це у facebook пише політолог, блогер Олександр Кочетков.

СБУ радять перестати кошмарити добробатів, а розібратися зі зрадниками у своїх лавах

Олександр Кочетков. Фото: Укрінформ

Політолог зазначає, 1 лютого СБУ повідомила, що "знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала киян. Угруповання очолював кримінальний авторитет "Лєший"". Обвинувачують у рейдерстві і зв’язках з Росією. Насправді, СБУ провела обшук у Дениса Дориченка — співзасновника ДФТГ "Карпатська Січ" і "Легіон Д", побратима киборга Олега Куцина, який героїчно загинув 19 червня 2022 року у боях за Україну.

"Крім Дориченка, обшуки пройшли в оселях понад 20 його захисників. Багатьох не було вдома — вони зараз стримують ворога у найгарячіших точках фронту. Кількох людей затримали, серед них боєць тероборони з позивним "Лєший". "Розповідають, що саме він разом з іншими бійцями перших два найтяжчих тижні повномасштабного вторгнення на прохання керівництва служби тримав оборону від окупантів всередині будівлі СБУ на Володимирській. Поки велика кількість службістів чомусь опинилася на західній Україні", — пише блогер.

На його думку, візит СБУ до захисників невипадково співпав зі слідчими діями у відомих "суспільних алергенів" — олігарха Ігоря Коломойського, ексміністра МВС Арсена Авакова, нардепа від забороненої ОПЗЖ Вадима Столара. Так силовики могли відволікати суспільну  увагу від "чергового наїзду на добробатський рух". "Карпатська Січ" і "Легіон Д" — дуже відомі об’єднання цього руху. Понад 300 добровольців з цих ДФТГ загинули, захищаючи Україну. "Легіону Д" постійно надає допомогу ФК "Динамо".

На думку Кочеткова, якщо в СБУ є законні претензії до якихось представників добробатів, ніхто не має права перещкоджати слідство. Водночас служба не має права називати добровольчі формування "злочинними організаціями" і цим фактично таврувати всіх його військових як злочинців.

"Це відверта неповага до тих бійців "Легіону Д", "Карпатської Січі" та інших формувань тероборони, які ціною життя стримують загарбників на Донбасі. Автоматично виникають питання: а коли в Україні встигли скасувати презумпцію невинуватості? Не кажучи вже про те, що СБУ треба починати з власного очищення і розібратися по закону з тими своїми співробітниками, які діяли на користь ворога, наприклад, у Харкові і Херсоні", — пише блогер.

Він також наголосив, що нинішня ситуація дуже нагадує спроби колишньої влади переслідувати добровольців, як це було після окупації Росієї Криму і частини Донбасу. 

"Але зараз ані перемоги, ані навіть часткового припинення вогню, як в 2015 році, нема. Чи не зарано починаються наїзди на добробатський рух?", — йдеться в дописі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — боротьба з корупцією чи показуха: що ховається за чергою обшуків та звільнень в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини