Головна Новини Суспільство події Санкції Сербії проти Росії: Вучич натякнув, що дружбі з Путіним може прийти кінець
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції Сербії проти Росії: Вучич натякнув, що дружбі з Путіним може прийти кінець

Олександр Вучич заявив, що обіцяти невведення санкцій проти РФ було б безвідповідально

10 березня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Президент Сербії Олександр Вучич, який також, як і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, довгий час у Європі вважався одним із найлояльніших до російського диктатора Путіна, тепер заявив, що не може дати гарантій, що серби й надалі утримуватимуться від запровадження санкцій проти Росії. Поки що Белград не приєднається до західних санкцій проти Росії.

Санкції Сербії проти Росії: Вучич натякнув, що дружбі з Путіним може прийти кінець

Олександр Вучич. Фото: із відкритих джерел

"Квітами і медом я не клянуся, як співається в пісні, що ми нічого за санкціями робити не будемо, і присягатися не можу, тому що це було б безвідповідально. Але твердість нашої позиції така, що нам поки що не доводилося цього робити", — - сказав Вучич в ефірі Happy TV.

Президент Сербії додав, що його країна зайняла раціональну, серйозну і складну позицію щодо санкцій "через все, що сталося в 1990 роки", маючи на увазі бомбардування НАТО Югославії.

Варто зазначити, що Сербія не почала вводити санкції проти Росії, хоч засудила вторгнення Російської Федерації на територію України.

Навесні вони проголосували за виключення Росії з Ради ООН з прав людини, а восени засудили спробу анексії чотирьох областей України.

Як відомо, мажоритарним акціонером єдиної компанії, яка займається видобутком та імпортом нафти в Сербії, є російська "Газпром нафта".

Нещодавно Вучич засудив вербування громадян Сербії до російської ПВК "Вагнер", сказавши, що дружні країни так не роблять. Він заявив, що сербів, які вирушили воювати в Україну, заарештують.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан несподівано заявив, що доведеться переглянути відносини із Росією: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини