Головна Новини Суспільство події Санкції проти Лукойлу не допомогли: як Росія знайшла вихід із постачанням нафти до Угорщини та Словаччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти Лукойлу не допомогли: як Росія знайшла вихід із постачанням нафти до Угорщини та Словаччини

Потік нафти "Лукойлу" до Угорщини та Словаччини замінив "Татнафта"

28 серпня 2024, 13:14
Поділіться публікацією:

Експорт російської нафти до Угорщини та Словаччини через Україну у липні 2024 року залишався в межах норми, незважаючи на українські санкції проти Лукойлу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Санкції проти Лукойлу не допомогли: як Росія знайшла вихід із постачанням нафти до Угорщини та Словаччини

Татнафта. Фото: з відкритих джерел

Інша російська компанія замінила більшу частину лукойлівських барелів.

Джерело Bloomberg на нафтовому ринку розповіло, що Росія у липні експортувала 436 000 тонн сирої нафти до Угорщини та приблизно 356 000 тонн – до Словаччини. Це навіть більше, ніж у червні (коли нафтопереробні заводи MOL у цих країнах перебували на щорічному обслуговуванні) і на тому ж рівні, що й у липні 2023 року.

Лукойл справді припинив постачання у липні, але його обсяги взяла на себе Татнафта, сказав співрозмовник.

Татнафта також знаходиться під українськими санкціями, але вони набагато м'якші порівняно з Лукойлом і стосуються лише блокування активів.

Зазначимо, 17 липня 2024 року стало відомо, що санкції України заблокували транзит російської нафти Лукойлу до Угорщини та Словаччини. Це спровокувало з боку цих країн, які є важливими постачальниками палива та електроенергії для України, бурхливу реакцію на межі шантажу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина продовжуватиме блокувати програму фінансування військової допомоги Україні на суму 6,5 млрд євро в рамках Європейського фонду миру, доки Київ не відновить постачання російської нафти. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю ATV Hirado.

Також видання "Коментарі" повідомляло – велика країна вперше за багато років купуватиме російську нафту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини