Головна Новини Суспільство події Санкції працюють: ще одна країна відмовилася купувати російську військову техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції працюють: ще одна країна відмовилася купувати російську військову техніку

Зараз Росія та Індія намагаються вийти з ситуації, що склалася, і знайти лазівку в санкціях, які заважають продовжувати торгівлю.

22 квітня 2023, 09:40 comments2194
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Індія намагається підтримувати дружні відносини з РФ, Нью-Делі все ж таки призупинив закупівлі військової техніки з РФ, але це не остаточне рішення Індії. Постачання можуть бути відновлені, як тільки країни знайдуть механізм оплати, який би не порушував санкції США. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg" із посиланням на індійських чиновників.

Санкції працюють: ще одна країна відмовилася купувати російську військову техніку

Індія призупинила закупівлю зброї у Росії. Фото: з відкритих джерел

Як йдеться у матеріалі видання, індійські платежі за російську зброю на суму понад 2 млрд доларів "застрягли" на рік, країна не може сплатити рахунок у доларах США, оскільки побоюється вторинних санкцій. У той же час Росія не поставила Індії дві батареї систем ППО С-400.

Зазначається, що сторони не можуть домовитись про способи оплати. Росія не хоче приймати рупію через нестабільність обмінного курсу. Нью-Делі зі свого боку також не хоче укладати угоду в рублях через побоювання, що не зможе придбати достатню кількість російської валюти за справедливим курсом.

За даними видання, уряд Індії запропонував Москві використовувати рупії, отримані від продажу зброї, для інвестування в індійські боргові зобов'язання та ринки капіталу, щоб уникнути накопичення рупій, проте уряд РФ не вважає таку пропозицію привабливою.

Одним із можливих рішень, зазначає Bloomberg, могло б стати використання євро та дирхамів, які використовуються для оплати російської нафти. Однак, зазначає видання, використання цих валют для оплати озброєнь може спричинити реакцію з боку США та призвести до збільшення витрат через несприятливий для Індії обмінний курс.

Є ще ідея розплатитись за зброю індійськими товарами, зазначає видання. Втім, вона важко реалізується, оскільки російський експорт до Індії значно перевищує імпорт із неї.

Зазначається, що відсутність поставок комплектуючих та запасних частин є важливою проблемою для Індії, оскільки у неї на озброєнні перебувають понад 250 винищувачів Су-30, понад 1,2 тис. танків Т-90 та 7 субмарин російського виробництва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль не пускає поранених окупантів назад до РФ: подробиці від Генштабу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини