Головна Новини Суспільство події Санкції ЄС не на часі: у Росії з'явився ще один союзник, не хоче сваритися з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції ЄС не на часі: у Росії з'явився ще один союзник, не хоче сваритися з Путіним

За інформацією Reuters, В'єтнам відмовився прийняти посланця ЄС щодо санкцій перед приїздом Путіна.

9 травня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ В'єтнаму кинуло виклик Європейському Союзу, відклавши зустріч із вищою посадовцем ЄС з питання російських санкцій перед можливим візитом у Ханой президента Росії Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Санкції ЄС не на часі: у Росії з'явився ще один союзник, не хоче сваритися з Путіним

В'єтнам. Фото: з відкритих джерел

Спеціальний посланник з питань реалізації санкцій ЄС Девід О'Салліван відвідає Південно-Східну Азію наступного тижня і планував зустрітися з в'єтнамськими офіційними особами 13-14 травня.

Ось тільки Ханой попросив відкласти зустріч, "оскільки лідери були надто зайняті, щоб зустрітися з ним". Про це сказав один дипломат, який безпосередньо знайомий із ситуацією. Троє інших дипломатів підтвердили перенесення візиту, причому один заявив, що В'єтнам запропонував липень як альтернативну дату.

Двоє дипломатів та ще одна людина, знайома з перебігом обговорень, пов'язали затримку з підготовкою до можливого візиту Путіна до В'єтнаму. Одне з джерел заявило, що візит російського лідера може бути "зіпсований" будь-якими переговорами з посланцем ЄС.

Після цього дипломатична місія ЄС у Ханої виступила із заявою, в якій назвала перенесення зустрічі "розчаровуючим" і заявила, що обговорює нову дату з в'єтнамською владою.

ЗМІ зазначає, в останні місяці в'єтнамські лідери неодноразово запрошували Путіна до В'єтнаму, незважаючи на те, що Міжнародний кримінальний суд (МКС), що базується в Гаазі, видав у березні 2023 року ордер на арешт російського президента за викрадення українських дітей. В'єтнам не є членом МКС.

За повідомленнями в'єтнамських державних ЗМІ, минулого тижня посол Росії у В'єтнамі Геннадій Бездетко заявив, що Путін прийняв запрошення і що дату візиту буде визначено після інавгурації на п'ятий президентський термін 7 травня.

В'єтнам прагне проводити нейтральну зовнішню політику у відносинах із найбільшими світовими державами. Він утримався від засудження нападу Росії на Україну, позиція, яку західні країни вважають надто близькою до Кремля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сигнали надходять від Заходу: чи справді санкційний тиск на РФ посилиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини