Головна Новини Суспільство події Санкції для видимості: Росія купує західні технології для зброї на мільйони доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції для видимості: Росія купує західні технології для зброї на мільйони доларів

Захід веде переговори з третіми країнами для припинення імпорту до РФ

19 квітня 2023, 12:12 comments1227
Поділіться публікацією:

На територію Росії продовжують надходити заборонені західними санкціями технології. Треті країни поставили Москві "заборонки" вже на мільйони доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Санкції для видимості: Росія купує західні технології для зброї на мільйони доларів

Західні технології. Фото: із відкритих джерел

Видання пише, що високопоставлені податкові та торгові чиновники відзначили сплеск продажів чіпів та інших електронних компонентів у Росію через Вірменію, Казахстан та інші країни. США та їхні союзники борються за те, щоб чіпи, необхідні для систем озброєння, безпілотників і танків, не потрапили до рук Росії. Але позбавити Росію доступу до чіпів було непросто, і США та Європа не здобули явної перемоги. Хоча можливості Росії з виробництва озброєнь скоротилися через західні санкції, запроваджені більше року тому, країна все ще отримує доступ до багатьох електронних компонентів.

При цьому в Білому домі стверджують, що масштабні санкції, які вони запровадили у партнерстві з урядами 38 інших країн, завдали серйозних збитків військовому потенціалу країни-агресора та збільшили витрати Кремля на закупівлю необхідних запчастин.

"Я вважаю, що ми дуже ефективно перешкоджаємо здатності Росії підтримувати і відновлювати збройні сили. Ми розуміємо, що це важка, дуже важка робота. Вони адаптуються. Ми адаптуємося до їх адаптації", — зазначив експортний контроль США, що курирує, в Бюро промисловості та безпеки Міністерства. торгівлі Алан Естевес.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить "миротворчість" низки країн – чому Заходу не можна зволікати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини