Головна Новини Суспільство події Сьогодні українці відзначають День захисника України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні українці відзначають День захисника України

Привітайте цього дня українських захисників і захисниць

14 жовтня 2020, 08:00
Поділіться публікацією:

Восени українці традиційно, 14 жовтня, святкують День захисника України, вітаючи всіх воїнів, незалежно від статі, віку чи службового становища, які боронять незалежність нашої країни.

Сьогодні українці відзначають День захисника України

Це свято стало офіційним з 2014 року, запроваджене п’ятим президентом України Петром Порошенком на тлі збройної агресії Росії на Донбасі та анексії нею Криму.

Цього року 14 жовтня припало на середу, а позаяк свято – державне, то українці отримали додатковий вихідний посеред тижня.

У День захисника України вітають всіх, хто коли-небудь ставав на сторожу української держави, обороняв територіальну цінність і суверенітет України. Цей день – ще одна нагода, щоб згадати полеглих воїнів унаслідок російської агресії, а також подякувати всім українцям, які присвятили життя захисту України.

Крім того, 14 жовтня є Днем українського козацтва, а також вважається символічним днем утворення Української повстанської армії (1942 рік).

Нагадаємо, що 14 жовтня святкують Покрову Пресвятої Богородиці, яку ще називали Козацькою Покровою. Саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Ми писали, як відзначати свято і що заборонено робити в цей день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини