Головна Новини Суспільство події Покрова Пресвятої Богородиці: як відзначати і що заборонено робити в цей день
commentss НОВИНИ Всі новини

Покрова Пресвятої Богородиці: як відзначати і що заборонено робити в цей день

Дівчата, які мріють про заміжжя, обов'язково повинні відвідати сьогодні храм

14 жовтня 2020, 07:14
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 14 жовтня, православні та греко-католики відзначають одне з найбільших християнських свят — Покрову Пресвятої Богородиці. У цей день заведено ходити до церкви та просити допомоги у небесної заступниці. Люди вірять, що почувши щирі молитви, Пречиста може зцілити від хвороби та позбавити від проблем.

Покрова Пресвятої Богородиці: як відзначати і що заборонено робити в цей день

Покрова Пресвятої Богородиці

Небесну заступницю також здавна вважали покровителькою воїнів. Саме тому з особливим трепетом до цього свята ставилися українські козаки. А нині саме 14 жовтня відзначають ще й День захисника України.

Наші предки вважали, що саме на Покрову закінчувався збір урожаю і починався період весіль. Дівчата, які мріють про заміжжя, обов'язково відвідували 14 жовтня храм. Там вони ставили святкову свічку. І чим раніше це зробити, тим краще. Так шанси знайти другу половинку будуть набагато вищими.

У цей день категорично заборонено виконувати будь-яку хатню роботу. Всі приготування до свята потрібно завершити напередодні. Не можна також займатися рукоділлям і прибирати. Навіть частування до столу потрібно приготувати заздалегідь. До слова, використовувати для них краще овочі, фрукти і злаки з нового врожаю.

Неприпустимо в цей день бажати комусь зла і лаятися. Прикладатися до пляшки та зловживати спиртним теж заборонено.

Згідно з народними прикметами, погода на Покрову може розповісти про те, якою буде зима. Якщо день теплий і сонячний, значить осінь затягнеться надовго. Якщо ллють дощі — чекай найближчим часом негоди. Сніг і зовсім обіцяє сувору зиму.

Раніше "Коментарі" розповідали, якою буде погода в Україні в середу, 14 жовтня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини