Головна Новини Суспільство події Рятувальники знову не могли доїхати через "героїв парковки": що потрібно зробити, щоб ситуація в країні змінилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Рятувальники знову не могли доїхати через "героїв парковки": що потрібно зробити, щоб ситуація в країні змінилася

Нині через неправильно припарковані автомобілі пожежні навіть не завжди можуть дістатися до місця загоряння

25 травня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

Рятувальники знову не могли доїхати через "героїв парковки": що потрібно зробити, щоб ситуація в країні змінилася

Співробітникам ДСНС довелося вибити двері в квартиру

В Україні нерідко виникають ситуації, коли через "героїв парковки" не доїжджає швидка допомога або пожежна туди, де вони потрібні.

Ось нещодавній приклад. Так, у столиці сталася надзвичайна подія — чоловік хотів покінчити життя самогубством. Він виліз у вікно і, очевидно, хотів позбавити себе життя.

У мережі зазначають, що рятувальники довго не могли під'їхати через припарковані машини. Але як тільки добралися — вибили двері і затягли чоловіка назад у квартиру.


Що ж потрібно зробити, щоб ситуація змінилася?


Своєю думкою з цього приводу з виданням "Коментарі-Україна" поділився Олексій Павловський, експерт з безпеки, ведучий програми "Надзвичайне.LIVE" на KYIV.LIVE.

"У столиці, та й в Україні загалом — глобальна проблема парковки. Нові житлові комплекси будуються за старими нормами ДБН (Державні будівельні норми), що навіть близько не мають тих паркомісць, на які є попит у багатоповерхівок сьогодні.

Дійсно, дуже багато автомобілів у спальних районах паркується так, що спецтранспорту важко проїхати в разі потреби. І це насамперед вина водіїв. Ми всі розуміємо: якщо сталася пожежа, рятувальники досить швидко повинні приїхати на місце і ліквідувати загоряння", — говорить Павловський.

За його словами, нині через неправильно припарковані автомобілі пожежні навіть не завжди можуть дістатися до місця загоряння, не кажучи вже про швидку допомогу або поліцію.

"На жаль, в Україні штраф за неправильну парковку може становити максимум 680 гривень. І тільки в деяких випадках порушнику загрожує евакуація авто.
Візьмемо, наприклад, країни Європи. Там за неправильну парковку можна "потрапити" на штраф у розмірі 1000 євро. Він стимулює водіїв дотримуватися правил.
Тому особисто мені хочеться закликати кермувальників, щоб вони відповідально ставилися до парковки, особливо -у спальних районах. Тому що їхня недбалість колись може коштувати комусь життя. Ще один важливий момент — необхідно не тільки посилювати відповідальність, а й розширювати штат інспекторів із паркування", — додав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ввів нові правила паркування автомобілів. Відповідний документ можна подивитися на урядовому порталі.

Постанова забороняє розміщувати парковки на тротуарах. До того ж інспектори з паркування отримають спеціальний статус уповноваженої особи виконавчого органу місцевого самоврядування.

Також були змінені і введені кілька нових правил. Насамперед вводиться поняття системи контролю оплати послуг. На стоянках має бути встановлено програмне забезпечення, яке постійно відслідковуватиме, чи заплатив водій за місце на парковці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини