Головна Новини Суспільство події Рятує Росію від санкцій: стала відома країна, яка збільшила імпорт нафти у 11 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Рятує Росію від санкцій: стала відома країна, яка збільшила імпорт нафти у 11 разів

За перші п'ять місяців 2023 року Індія імпортувала 37 млн т російської нафти

9 серпня 2023, 11:24 comments2191
Поділіться публікацією:

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, з січня по травень 2023 року Кремль збільшив поставки нафти до Індії до 37 млн т нафти, що майже в 11 разів більше, ніж за той же період минулого року. Як передає портал "Коментарі", про це пишуть російські "Відомості".

Рятує Росію від санкцій: стала відома країна, яка збільшила імпорт нафти у 11 разів

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання наводить статистику індійського Мінпромторгу. Якщо вірити цифрам, то за весь 2022 Індія імпортувала 33,4 млн т російської нафти. На другому місці за обсягом постачання сировини до Індії опинився Ірак, який за п'ять місяців закупив 21,4 млн т нафти. Несильно відстає також услід Саудівська Аравія (17,5 млн т).

При цьому експерти відзначають зниження ціни на російську нафту для Індії: у червні вартість бареля Urals з урахуванням витрат на фрахт зменшилася на 3% в порівнянні з травнем цього року, до $68,17. У травні барель російської нафти для Нью-Делі коштував $ 70,17, а роком раніше — $100,48.

За даними російського Мінфіну, середня вартість Urals в червні склала $ 55,28, що в 1,6 рази нижче за показник червня 2022 року ($87,25).

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема ефективності санкцій проти Росії заграла новими фарбами після виходу останньої із зернової угоди та висунення низки вимог для розблокування українського морського експорту. Вимог саме в ракурсі ослаблення санкцій. На жаль, країна-агресор навчилася ще й оминати санкції, активно закуповуючи за різними схемами іноземних компонентів для своїх ракет. Згідно з дослідженнями, більшість технологій подвійного призначення імпортуються до РФ з Китаю. А та ж Індія неймовірними темпами скуповує дешево російську нафту. Як зробити санкції ефективнішими? Які ще обмежувальні удари потрібно завдати РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини