Головна Новини Суспільство події Розвідка США досліджує походження коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США досліджує походження коронавірусу

Гіпотези про появу коронавірусу розглянуті у звіті розвідки США "Оновлена оцінка походження COVID-19"

30 жовтня 2021, 23:57
Поділіться публікацією:

Національна розвідка США досліджувала походження вірусу COVID-19. Результати – у звіті, про який пише агентство BBC.

Розвідка США досліджує походження коронавірусу

Звіт розвідки США "Оновлена оцінка походження COVID-19" - скрін обкладинки

Офіс директора національної розвідки США опублікував вже другий реліз щодо коронавірусу. Зроблено наступний висновок: вірус не був створений як біологічна зброя, а першопричину його появи ніколи не з'ясують.

Дослідники розглядали дві гіпотези: витік хвороби з лабораторії, яка належить науковій установі, або випадкова природна мутація. Припускають, що науковою установою, де міг статись витік, є Уханський інститут вірусології. Ця ідея викликає велике незадоволення Китаю. Гіпотезу про зв'язок з інститутом вірусології тривалий час називали конспірологічною та антинауковою. Розвідка присвятила їй більшу увагу після того, як на початку 2021 р. американські журналісти виявили нові дані.

Розвідслужба США складається з 17 відомств. Усі вони долучились до формування висновків звіту. Чотири відомства впевнені, що вірус має природне походження. Ця версія має найнижчий рівень довіри. Одне відомство стверджує, що перші зараження стались через витік в Уханській лабораторії – це припущення розглядається з помірною впевненістю. 

Жодну з цих гіпотез відкинути на 100% неможливо, стверджується у звіті. Протягом двох років епідемії не з'явилось нових даних, які могли б перетягнути шальку терезів на один чи інший бік.

Доповідь стверджує, що китайська влада не знала про вірус. Лише спалах кінця 2019 року в Ухані показав, що проблема є. Тим часом Пекін продовжує перешкоджати розслідуванню, хоча жодна з гіпотез не обвинувачує владу країну.

Офіційна версія Китаю – зараження відбулось на пташиному ринку Уханя. Ця версія перегукується з першою гіпотезою у звіті американської розвідки, яку оцінюють як малоймовірну. Однак посольство КНР називає звіт щодо походження вірусу фарсом. На його думку, дослідженнями мають займатись виключено вчені, а не розвідники.

Станом на 30 жовтня 2021 р. напередодні від COVID-19 у світі померло 6934 осіб, з них майже 8% (541 особа) – в Україні.

Про те, кого стосуватимуться обмеження київського локдауну, можна прочитати у матеріалі, яке видання "Коментарі" публікувало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини