Головна Новини Суспільство події Розвернули на кордоні: скільки людей отримали відмови через відсутність військового квитка
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвернули на кордоні: скільки людей отримали відмови через відсутність військового квитка

В Україні зменшується кількість відмов у перетині кордону через відсутність військового квитка

18 липня 2024, 11:53
Поділіться публікацією:

За останніми даними від Державної прикордонної служби України, кількість осіб, яким відмовляють у перетині кордону через відсутність військово-облікового документа, не збільшилася, попри введення нових правил мобілізації. Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, 

Розвернули на кордоні: скільки людей отримали відмови через відсутність військового квитка

В Україні зменшується кількість відмов у перетині кордону через відсутність військового квитка

Протягом вчорашнього дня було відмовлено 250 особам, з яких 90 — через відсутність необхідних військово-облікових документів. Для порівняння, 16 липня кількість відмов становила 220 осіб. Важливо відзначити, що більшість чоловіків, які мали право на перетин кордону, були належно підготовлені та мали при собі відповідні документи.

"16 липня загальна кількість відмов через те, що люди не підпадали під умову пропуску, була на рівні 220. Сподіваємося, що кількість відмов надалі не збільшуватиметься. Але знову ж таки, якщо проаналізувати вчорашній день, то переважна більшість чоловіків, які мали право на перетин кордону і прибули до кордону, мали при собі військово-обліковий документ і це їм дозволило перетнути кордон", — заявив Демченко.

Оновлення військово-облікових документів

Згідно з новим законом про мобілізацію, всі військовозобов'язані українці були зобов'язані оновити свої військово-облікові документи до 16 липня 2024 року. Оновлення можна було здійснити як онлайн через додаток "Резерв+", так і особисто в центрах надання адміністративних послуг або у територіальних центрах комплектування. Ті, хто не встиг оновити свої дані, можуть зіткнутися з адміністративною відповідальністю у вигляді штрафів.

Раніше “Коментарі” писали, що Україна завершила кампанію з оновлення даних військовозобов'язаних. За два місяці, з 18 травня по 16 липня, вражаюча кількість громадян — 4690496 — виконала свій обов'язок перед країною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини