Головна Новини Суспільство події Розпочинається тиждень Нобелівської премії: коли вручатимуть нагороди
commentss НОВИНИ Всі новини

Розпочинається тиждень Нобелівської премії: коли вручатимуть нагороди

Нобелівська премія - це престижна нагорода, яка вручається щорічно в кількох категоріях особам або організаціям, які зробили важливий внесок у галузі фізики, хімії, медицини, мирного співжиття або літератури.

2 жовтня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У жовтні у Швеції та Норвегії розпочинається тиждень Нобелівської премії. Світ дізнається чергових лауреатів у п'яти категоріях: фізика, хімія, література, мир та фізіологія або медицина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Фонду Нобеля.

Розпочинається тиждень Нобелівської премії: коли вручатимуть нагороди

Нобелівська премія. Фото з відкритих джерел

Перший лауреат Нобелівської премії стане відомий у категорії медицина. Йому вручать премію 2 жовтня. А далі кожен наступний день будуть озвучуватись наступні переможці премії. Коли вручають Нобелівську премію у 2023 році можна переглянути нижче:

  • 2 жовтня – медицина;
  • 3 жовтня – фізика;
  • 4 жовтня – хімія;
  • 5 жовтня – література;
  • 6 жовтня – премія миру;
  • 9 жовтня – економіка.

Слід зазначити, що церемонія нагородження усіх лауреатів відбувається у Стокгольмі, Швеція. Однак Нобелівська премія миру вручається в норвезькій столиці Осло. Крім того, премія з економіки є "неканонічною" та фінансується коштом Шведського банку з економіки.

Нагадаємо, що Нобелівська премія — це престижна нагорода, яка вручається щорічно в кількох категоріях особам або організаціям, які зробили важливий внесок у галузі фізики, хімії, медицини, мирного співжиття або літератури. Ці нагороди стали можливими завдяки заповіту шведського промисловця та філантропа Альфреда Нобеля. Нобелівська премія привертає увагу до величезних досягнень та інновацій у різних галузях та сприяє розвитку науки, культури та миру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2022 році на Нобелівську премію миру претендував президент України Володимир Зеленський.

Також "Коментарі" писали, що Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nobelprize.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини