Головна Новини Суспільство події Розпочався продаж ялинок: скільки вартує новорічне деревце в різних містах
commentss НОВИНИ Всі новини

Розпочався продаж ялинок: скільки вартує новорічне деревце в різних містах

Вже відомі попередні ціни на ялинки, сосны та смереки

4 грудня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

У нашій країні розпочався продаж новорічних ялинок. Вічнозелене деревце, без якого ніхто не зустрічає Новий рік, можна купити вже заздалегідь, на самому початку грудня. До того, вже відомі ціни на ялинки у кількох регіонах України. У середньому вартість новорічної красуні становитиме від 100 до 200 гривень за 1 м. Про це інформує РБК-Україна.

 Розпочався продаж ялинок: скільки вартує новорічне деревце в різних містах

Скільки коштують ялинки в Києві та регіонах (фото з відкритих джерел)

Зокрема, у Полтаві вже працюють ялинкові базари. Як інформують у місцевому медіа, вартість ялинки залежить від її висоти. Чим більша і пишніша, тим вартуватиме дорожче. Зараз цінники на новорічні красуні наступні: деревце до 1 м коштує 100 грн, висотою від 2 до 3 метрів 150 грн, пучок  має ціну 25 грн. Щодо гуртових цін, то тут уже облікується партія у кількості понад 100 дерев. Водночас вони повинні мати обов'язкову пластикову бірку з відповідним штрих-кодом.

У столиці ялинкові базари розпочинатимуть свою роботу з середини місяця. Як інформує "Вечірній Київ", будуть працювати 187 локацій, які пропонуватимуть киян широкий вибір новорічних красунь.

За словами керівниці відділу продовольчих ресурсів Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Олени Новицької, ці локації легальні та затверджені у міській раді, на кожному деревці буде прикріплений певний чіп. Всі інші стихійні ялинкові базари міська влада міста вважає несанкціонованими і буде з ними боротися, використовуючи заходи, передбачені законом про ліквідацію стихійної торгівлі. Ялинки вартуватимуть у столиці дорожче, ніж у регіонах. Так, попередня вартість новорічної красуні буде 150-200 гривень за деревце заввишки до метра. Ялинка чи сосна, висотою понад 2 метри вартуватиме вже 400 грн, невелика смерека, їх теж будуть продавати, коштуватиме 300-400 грн. Тож можуть обійтися і дешевше.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Новий рік із присмаком коронавірусу: в Умані почали хворіти хасиди.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини