Головна Новини Суспільство події Новий рік із присмаком коронавірусу: в Умані почали хворіти хасиди
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рік із присмаком коронавірусу: в Умані почали хворіти хасиди

В Умані спостерігається доволі нестійка епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на COVID. Одним із факторів ризику наразі є і масове паломництво хасидів

6 вересня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Новий рік із присмаком коронавірусу: в Умані почали хворіти хасиди

Хасиди в Умані, фото із відкритих джерел

На Черкащині реєструють перші випадки захворювання на COVID серед юдейських паломників, прибувших до Умані на святкування 5 782 Рош га-Шана.  Про це 5 вересня повідомила начальник Уманського управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариса Качанова в ефірі одного з телеканалів, — повідомляє УНН.

Лариса Качанова зауважила, що епідемічна ситуація в регіоні є досить нестійкою, а серед нововиявленних хворих на коронавірус є хасиди, котрі завітали до Умані на релігійне святкування. Втім, голова теруправління Держпродспоживслужби запевняє, що всі відповідальні служби слідкують за дотриманням паломниками карантинних норм, що дозволяє контролювати епідеміологічну ситуацію в регіоні.

Міська влада Умані, в свою чергу, нарікає не на протиепідемічні, а скоріше господарські аспекти, адже в період масового паломництва хасидів у місті та його околицях переповнені всі готелі та інші об’єкти розміщення іноземних гостей. Їх власники традиційно не встигають, чи не бажають встигати забезпечувати чистоту на прилеглих територіях, зокрема своєчасно вивозити сміття.     

Цьогоріч свято Рош га-Шана, тобто святкування 5 782 нового року за єврейським календарем  припадає на період з вечора 6 вересня по вечір 8 вересня. В цей час послідовники брацлавського хасидизму масово з’їзджаються до Умані, адже саме тут знаходиться могила засновника цієї релігійної течії цадика Нахмана, який за життя заповідав саме із ним зустрічати це свято.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що Нацполіція ретельно готувалась до приїзду приблизно 50 тис. паломників до Умані, та усвідомлює важливість забезпечення громадської безпеки під час релігійних заходів, а також превенції злочинів, які можуть бути скоєні на релігійному чи расовому підґрунті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини