Головна Новини Суспільство події Розмитнювати автомобілі українці зможуть за пару кліків
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмитнювати автомобілі українці зможуть за пару кліків

Митне оформлення автомобіля проводитиметься автоматично

15 вересня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Процедуру розмитнення автомобілів, які завезені із-за кордону спростять ще більше. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

Розмитнювати автомобілі українці зможуть за пару кліків

Розмитнювати автомобілі стане простіше, фото з відкритих джерел

За його словами, Кабінет міністрів схвалив реалізацію експериментального проєкту розмитнення авто через портал державних послуг "Дія".

Постанова Кабміну передбачає значне спрощення розмитнення євроблях для українців, що привезли собі автомобіль із-за кордону. Планується, що новий проект значно пришвидшить цей процес.

"Ми ухвалили постанову, яка дасть можливість через смартфон подати необхідні документи, оплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу в автоматичному режимі. Оплатити збір теж можна буде онлайн. Все максимально зручно, просто і без жодної корупції", — написав прем'єр.

Митне оформлення автомобілів, що класифікуються за товарною позицією 8703 згідно з УКТ ЗЕД, стане можливим через додаток "Дія".
Українці зможуть подати попередню митну декларацію та загальну декларацію прибуття в усній формі. Документи можна буде подати в електронній формі через портал "Дія".

Мито буде нараховано в автоматичному режимі. Сплатити його можна буде на порталі "Дія", через банки, електронні платіжні системи протягом 10 днів. Після сплати мита оформлення автомобіля проводитиметься автоматично.

Крім того, уряд схвалив постанову про здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв онлайн. Посвідчення водія можна замовити через "Дію", електронний кабінет водія, додавши необхідні скан-копії документів. Посвідчення надсилатимуть поштою.

У додатку до проекту постанови "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України" вказано, що реєстрація й перереєстрація транспорту з видачею свідоцтва коштуватиме 200 гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", Мінцифри анонсувало запуск нових послуг та сервісів в "Дії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини