Головна Новини Суспільство події Мінцифри анонсувало запуск нових послуг та сервісів в "Дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінцифри анонсувало запуск нових послуг та сервісів в "Дії"

На Diia Summit відбудеться презентація нових послуг та сервісів у "Дії"

14 вересня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Восени на українців чекає цікавий захід — Diia Summit. На заході, організатором якого виступає Мінцифри, проведуть презентацію нових послуг та сервіси. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

Мінцифри анонсувало запуск нових послуг та сервісів в "Дії"

Восени відбудеться Diia Summit, фото з відкритих джерел

За словами віцепрем’єр-міністра Михайла Федорова, у "Дії" авторизовані користувачі отримуватимуть сповіщення про те, що банк перевіряє їхню кредитну історію. Користувач зможе також повідомити свій банк, що він не надсилав запити на отримання такого кредиту. За допомогою таких функцій буде легше виявити шахрайство.

Крім того, у "Дії" можна буде подати документи для призначення пенсії, подати запит на її перерахунок. Також через додаток українки зможуть подати заяву на отримання допомоги одиноким матерям. Через додаток або портал можна буде замовити субсидію на оплату компослуг. Подача заяв через сервіс буде значно спрощена та автоматизована, що полегшить процес оформлення соціальних виплат.

У планах Міністерства створити Єдиний реєстр усіх соціальних виплат, що буде поєднаний із реєстрами майнових прав, базою даних автомобілів та іншими реєстрами.

За словами Михайла Федорова, таким чином можна буде прослідкувати, наприклад хто маючи нерухомість й кілька авто і отримуючи зарплату в конвертах, подає заяву на соціальну допомогу по безробіттю. Єдиний реєстр допоможе більш прозоро виплачувати бюджетні кошти громадянам, які дійсно їх потребують. За його допомогою такі ситуації стануть неможливими.

Як повідомляв портал "Коментарі", військовозобов'язані, призовники, резервісти зможуть змінити місце реєстрації онлайн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини