Головна Новини Суспільство події Розмір аліментів цього року: доведеться платити у рази більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмір аліментів цього року: доведеться платити у рази більше

У Мін'юсті розповіли, які зміни чекати

9 квітня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

На початку 2024 року в Україні збільшився прожитковий мінімум для дітей, що в свою чергу вплинуло на розмір аліментів. Міністерство юстиції України переглянуло мінімальні та максимальні пороги фінансової підтримки дітей. “Коментарі” розповіли докладніше як змінилися розмір аліментів у 2024 році.

Розмір аліментів цього року: доведеться платити у рази більше

Розмір аліментів цього року:

Відповідно до оновлених стандартів, прожитковий мінімум для дітей дошкільного віку (до 6 років) встановлено на рівні 2563 гривень, тоді як для дітей шкільного віку (від 6 до 18 років) цей показник наразі становить 3196 гривень.

Ці зміни безпосередньо впливають на розмір аліментів, встановлений для обох вікових груп: для дітей віком до 6 років мінімальний розмір аліментів тепер становить 1281,5 гривні, а для дітей старшого віку – 1598 гривень.

Крім того, були встановлені нові максимальні межі для аліментних виплат, які не можуть перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для відповідних вікових груп. Таким чином, максимально можлива сума аліментів для дітей віком до 6 років становить 25630 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років – 31960 гривень.

Аліменти розраховуються виходячи з доходу батька, зобов'язаного їх виплачувати, за такою схемою: від доходу на одну дитину, від доходу на двох дітей і від доходу на трьох і більше дітей. Додатково, з 14 років дитина отримує право самостійно розпоряджатися аліментами та виступати їх безпосереднім отримувачем.

Нагадаємо, що цього року уряд посилює контроль за виплатою житлових субсидій . Мета – зменшити витрати бюджету, особливо у сфері соціальних виплат. За інформацією Міністерства соціальної політики, визначено основні групи населення, яким може бути відмовлено у державній допомозі з оплати комуналки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини