Головна Новини Суспільство події «Розгін» інфляції в країні: «ПриватБанк» захмарно накрутив кредитні ставки
commentss НОВИНИ Всі новини

«Розгін» інфляції в країні: «ПриватБанк» захмарно накрутив кредитні ставки

Михайло Кухар називає таке рішення «ПриватБанку» є грубою маркетинговою помилкою

14 вересня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

"ПриватБанк" змінив умови за всіма кредитними картками для усіх клієнтів, піднявши ставки по картках із 36% до 96%. Як передає видання "Коментарі", про це пише на своїй сторінці в Facebook відомий український економіст Михайло Кухар.

«Розгін» інфляції в країні: «ПриватБанк» захмарно накрутив кредитні ставки

Кредитна картка. Фото: fdlx.com

Економіст відзначає, йому невідомі резони банку щодо такої дикої зміни ставок, але є припущення, що банкіри можуть мотивувати це "розгоном" інфляції в країні. Так, інфляція дійсно в цьому році зросла з 2,7% до понад 10%, за даними Нацбанку України. Чи є це достатньою підставою для того, щоб підіймати ставки по картках із 36% до 96% — кожен може сказати сам.

"Я нечасто користуюся кредитними лініями по картках, хоча буває, особливо під час відпустки це зручно. Але навіть я задумався сьогодні, чи варті зручності консьєрж-сервісу "Привату", безумовно, кращого на ринку, таких умов за відсотками, адже за обслуговування я плачу чималу абонплату в рік...", — написав економіст.

На думку Михайла Кухара, таке рішення "ПриватБанку" є грубою маркетинговою помилкою. Адже 30% річних у гривні в умовах практично нульової девальвації означало для "Привату" таку ж валютну прибутковість. "Задирати" ці ставки до 60-90% у світі нульових процентних ставок — навряд чи можна назвати адекватним рішенням.

Економіст уточнив, що таке повідомлення він вирішив написати після того, як сьогодні "ПриватБанк" запропонував йому новий стандартний договір по кредитних картках: 60% річних в гривні та 36% за прострочення.

"Це не тільки мені. Судячи з "типового" тексту, в якому йшлося ще про вісім типів платіжних карт, якими я не користуюся, це зміна умов за всіма кредитними картками "Привату", для усіх клієнтів...", — уточнив Михайло Кухар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, як злочинці отримують доступ до смартфонів клієнтів "ПриватБанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини