Головна Новини Суспільство події Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства
commentss НОВИНИ Всі новини

Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства

Самопроголошена адміністрація «Столичного» продовжує боротися за директорське крісло

9 червня 2021, 18:06
Поділіться публікацією:
















Як повідомляє "Апостроф", нині українські ЗМІ почали тиражувати нові повідомлення стосовно ринку "Столичний", який розташований поблизу Києва. Згідно інформації журналістів, інформація, яка начебто доводить директорство Рустема Абдукадирова, не є підтвердженою офіційно.

Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства

Боротьба за крісло директора ринку "Столичний" все ще продовжується. Фото з відкритих джерел

У публікації "Апострофа" йдеться про те, що особи, яких у медіа начебто пов’язують із донецьким бізнесменом Юрієм Іванющенком ("Єнакієвським"), стверджують, що виграли певні судові засідання. У цьому їм начебто допомагав юрист Антон Ареф’єв.

Втім, за твердженням чинних власників ринку, подібна інформація є маніпулятивною й не має конкретних доказів, пише "Апостроф".

Як відомо, Апеляційним судом нещодавно було відмовлено у задоволені будь-яких вимог самопроголошеним "представникам адміністрації ринку", зокрема, щодо Рустема Абдукадирова, фактично, унеможлививши його перебування на посаді "директора".

Станом на сьогодні, як інформувало "РБК-Україна", згідно рішення вже згаданого Апеляційного суду єдиним законним директором ринку "Столичний", який значиться в усіх державних реєстрах, є Сергій Головня.

Зазначимо, що представники "24 каналу" проводили масштабне журналістське розслідування, де намагалися дізнатися, як особи, ймовірно наближені до Юрія Іванющенка (більш відомого як Юра Єнакієвський), можуть бути причетні до фіктивного банкрутства ринку "Столичний".

Зокрема, журналісти повідомляли, що за участі Абдукадирова були підписані дві угоди з нікому невідомими одеськими компаніями "Еліт Торг Компані" та "Фірма "Надія" на поставку металоконструкцій на загальну суму майже 177 млн гривень.

Товар ринок так і не отримав, але одеські фірми звернулися до господарських судів із позовами про стягнення з ринку заборгованості.

Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства - фото 2
Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства - фото 3
Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства - фото 4
Розбірки на ринку «Столичний»: «донецькі» намагаються «відбілити» свої дії — адміністрація підприємства - фото 5

Пізніше "Столичний" в особі Абдукадирова придбав у ТОВ "Донбаська вугільна компанія" (кінцеві власники — Юрій Іванющенко і Іван Аврамов) інвестиційні сертифікати на загальну суму 98 млн гривень. А операційну діяльність "Столичного" перевели на новостворену компанію "Продовольчий хаб Столичний", фірму зі статутним капіталом у 10 тис грн.

Таким чином, всього за два місяці ринок "отримав" майже 300 млн грн фіктивних боргів. Разом із цим представники "24 каналу" стверджують, що всі доходи від операційної діяльності були забрані, а майже всі розрахунки — переведені в готівку, з якої не сплачувалися податки.

Поміж іншого журналісти переконують, що ці гроші, ймовірно, могли бути спрямовані на фінансування бойовиків в ОРДЛО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини