Головна Новини Суспільство події Розслідування воєнних злочинів РФ: до України приїхали французькі експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування воєнних злочинів РФ: до України приїхали французькі експерти

Французькі фахівці приїхали до України з ДНК-лабораторією та необхідним обладнанням

12 квітня 2022, 19:04
Поділіться публікацією:
Місія французьких експертів допомагатиме розслідувати воєнні злочини РФ.  Фахівці вже відвідали м. Буча Київської області. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію Генерального прокурора Ірини Венедіктової.  
"Представники правоохоронних органів Франції приєдналися до нашого фронту справедливості. Колеги із французької жандармерії та медичної служби Збройних Сил Французької Республіки прибули до України, щоб допомогти у розслідуванні вбивств російськими військовими людей на Київщині", — зауважила вона.
Французькі фахівці приїхали до України з ДНК-лабораторією та необхідним обладнанням для організації огляду тіл та впізнання. Вона працюватиме в Україні упродовж 15 днів. У складі групи судово-медичні експерти, експерти з балістики, експерти з питань ДНК-аналізу, експерт з дактилоскопіювання, вибухотехнік, експерт огляду місця злочину та помічники слідчих.
"Зібрані нами спільно з колегами докази будуть використовуватися у національних розслідуваннях, а також можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду", — наголосила Ірина Венедіктова.
Ірина Венедіктова повідомила, що у Бучі вже завершилась ексгумація 49 тіл із великої тимчасової могили біля місцевого храму. Поруч знайшли ще три поховання із 6 тілами. Як повідомила Генпрокурор, в одному з них – за попередніми даними, мати і двоє дітей 4 і 11 років. Наразі із свідчень вважається, що їхній автомобіль був розстріляний і жінка з дітьми повністю згоріли. Вона також додала, що завтра починається розкопка ще одного великого поховання поруч із церквою в Бучі. За попередніми даними, там від 40 до 60 тіл загиблих.
 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Венедіктова заговорила про обмін полоненими.
 

Розслідування воєнних злочинів РФ: до України приїхали французькі експерти

До України приїхали французькі експерти (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини