Головна Новини Суспільство події Венедіктова заговорила про обмін полоненими: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедіктова заговорила про обмін полоненими: що відомо

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова анонсувала обмін полоненими

14 березня 2022, 20:30
Поділіться публікацією:

Генеральна прокурорка України  Ірина Венедіктова проінформувала про обмін полоненими. Ця процедура може статись найближчими днями. Про це інформують "Коментарі", роблячи  посилання на  заяву Венедіктової, що прозвучала під час телемарафону.

Венедіктова заговорила про обмін полоненими: що відомо

Ірина Венедіктова (фото з відкритих джерел)

Як зазначила очільниця Генеральної прокуратури,  вона поки не хоче коментувати те, що може зашкодити  військовослужбовцям, але вже швидко  вони можуть  розпочинати  процедуру обміну полонених.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верещук розповіла, що будуть робити з військовополоненимиЗ 12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими в Україні. Керівником штабу призначено міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук. Чиновниця наголосила, що норми міжнародного гуманітарного права, як і завдання й місію Міжнародного комітету Червоного Хреста, слід переглядати та вносити корективи. Наразі в Україні впорядкували нормативну базу щодо поводження із військовополоненими, фахівці розробили порядок дій. На інституціональному рівні створили окремий Координаційний штаб, призначили відповідальних секретарів. Українська сторона буде працювати відповідно до міжнародного гуманітарного права в сфері поводження з військовополоненими, формуватиме обмінний фонд. Наразі є два варіанти: або російських військовополонених будуть обмінювати, або вони нестимуть покарання в Україні. Працює система обміну військовополоненими, в яку залучений Міжнародний комітет Червоного Хреста. Кожен полонений буде зафіксований в списках Червоного Хреста.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини