Головна Новини Суспільство події Російсько-українська війна та "денацифікація" від Путіна: чому це стало можливим
commentss НОВИНИ Всі новини

Російсько-українська війна та "денацифікація" від Путіна: чому це стало можливим

Путін вирішив закрити "українське питання", тому що Захід сам дозволив піти на такий крок

10 березня 2022, 12:00 comments3471
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський прокоментував бажання президента Росії Володимира Путіна "денацифікувати" український народ. Глава української держави заявив, що у цьому випадку – це знищення нації. Чому таке взагалі стало можливим у ХХІ столітті?

Російсько-українська війна та "денацифікація" від Путіна: чому це стало можливим

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путіна та РФ можуть визнати військовими злочинцями

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова при президенті Володимирі Зеленському, екс-зам міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова пояснює:

"За логікою Путіна, йдеться про повне знищення нації. Його фрази у стилі "остаточне вирішення українського питання" перегукуються із заявами керівництва гітлерівської Німеччини, але щодо євреїв – під час Другої світової війни. Та й взагалі багато заяв та дій нинішнього керівництва Росії – немов калька з фашистської Німеччини".

На думку експерта, подібне стало можливим, бо Путіну це дозволили.

"Захід заплющував очі на його мюнхенську промову (була виголошена на Мюнхенській безпековій конференції 10 лютого 2007 року і фактично окреслила геополітичні амбіції в побудові російської неоімперії – прим. ред.), на захоплення територій у Грузії. У Криму, на Донбасі. Реакція була, але далеко не така жорстка, якою слід було реагувати на такі злочини. У результаті Путін вирішив, що може собі дозволити повномасштабне вторгнення в Україну, – пояснює Тетяна Попова. — Чи можуть Росію визнати державою-терористом? Не знаю. Але Путіна та РФ цілком можуть визнати військовими злочинцями. Зважаючи на те, що творять росіяни – і як на це реагує Захід загалом і Гаага зокрема".

На Заході розуміють, щойно впаде Україна, Росія стане вже їхньою проблемою

Політолог, експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник упевнений, що трагедія, яку ми зараз переживаємо, стала можливою, тому що західні країни, як і перед початком Другої світової війни, намагалися утихомирити агресора.

"Усі пам'ятають Мюнхенську змову, коли 30 вересня 1938 року глави урядів Німеччини, Італії, Великої Британії та Франції підписали угоду, яка мала на увазі відторгнення від Чехословаччини прикордонної Судетської області з переважним німецьким населенням і передачу її Німеччині. Тобто, замість того, щоб зупинити фашистську Німеччину буквально на початку агресії, що саме розгорталася, західні лідери вирішили їй потурати. Те саме відбувалося з путінською Росією. І у 2008, коли та напала на Грузію. І з 2014-го, коли РФ розпочала гібридну війну проти України, відкрита фаза якої настала у лютому 2022-го", – пояснює експерт.

За його словами, тепер Захід змушений реагувати жорстко, змушений перебудовуватись. Адже там розуміють, що щойно впаде Україна, Росія стане вже їхньою проблемою. Що Росія не зупиниться. Втім, навіть зараз Захід пасує – і небо над Україною залишається відкритим для російських ракет та авіації.

"На жаль, але колективний Захід зробив і робить ті самі помилки, що свого часу Чемберлен та інші, – зазначає Микола Мельник. – Росію, безперечно, можуть визнати державою-терористом, агресором №1 у світі. Але для цього потрібна політична воля. І потрібне об'єднання всього цивілізованого світу навколо України – і проти Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чого чекати від переговорів Зеленського та Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини