Головна Новини Суспільство події Російський депутат зібрався відроджувати незалежну "Смоленську республіку": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський депутат зібрався відроджувати незалежну "Смоленську республіку": подробиці

Владислав Живиця виявився єдиним чинним депутатом регіонального парламенту в Росії, який відкрито виступив за незалежність свого регіону

15 серпня 2023, 09:05 comments4387
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", російський депутат-втікач Владислав Живиця на прес-конференції у Варшаві оголосив про старт руху за незалежність його рідної Смоленської області від Російської Федерації.

Російський депутат зібрався відроджувати незалежну "Смоленську республіку": подробиці

Владислав Живиця. Фото з відкритих джерел

Російського депутата у його намірах підтримує член Координаційної Ради Білорусі в екзилі Ян Рудзік. Спікери розповіли, що саме у Варшаві розвиватиметься їхній рух, який має перерости в політичну організацію однодумців, які готові боротися за самостійність Смоленщини у тісному союзі з майбутньою Білоруссю – Смоленського Республіканського центру.

Учасники прес-конференції зазначили, що вони вбачають Смоленську державність у союзі з демократичною Білоруссю, яка відродиться після падіння режиму Лукашенка. Також наголошується, що Смоленщина налаштована на більш міцну співпрацю з іншими державами, які вийшли з витоків Великого князівства Литовського та Речі Посполитої.

Живиця наголосив, що їхній рух не зупинятиметься на одних заявах, а перейде до конкретних кроків, одним із яких буде створення бойового підрозділу прихильників незалежності Смоленської республіки. Бійці увійдуть до складу білоруського полку імені Калиновського, який активно підтримує український народ у війні проти Росії.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день Живиця – єдиний чинний депутат регіонального парламенту в РФ, який публічно ініціював запуск руху за незалежність свого регіону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що ховається за заявами Медведєва та Лукашенка – чи варто чекати на нові провокації. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини