Головна Новини Суспільство події Російські військові кораблі наблизилися до узбережжя Тайваню: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські військові кораблі наблизилися до узбережжя Тайваню: подробиці

Наближення російських військових кораблів до узбережжя Тайваню могло бути провокацією

28 червня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Два російські військові кораблі були помічені біля східного узбережжя Тайваню. Вони попрямували у бік тайванської військово-морської бази. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

Російські військові кораблі наблизилися до узбережжя Тайваню: подробиці

Тайвань. Фото: twitter.com/MoNDefense

Щойно кораблі ВМС РФ були зафіксовані, Тайвань направив свої літаки та кораблі для спостереження, а також активував береговий ракетний комплекс.

Як розповіли у тайванському Міноборони, два фрегати рушили у північному напрямку біля східного узбережжя острова.

Потім російські кораблі "покинули нашу зону реагування у південно-східному напрямку біля портового міста Суао, де знаходиться велика тайванська військово-морська база".

Наголошується, що вчора загін кораблів Тихоокеанського флоту РФ зайшов у південну частину Філіппінського моря для виконання завдань у рамках далекого морського переходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перші особи Китаю не припиняю відкрито натякати на те, що розглядають військовий сценарій захоплення Тайваню, як один із основних. Так, глава МЗС Китаю Цінь Ган під час виступу на міжнародному форумі з модернізації у Шанхаї заявив, що Тайвань історично є невід'ємною частиною Китаю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – найкращий спосіб запобігти спробам Китайської Народної Республіки (КНР) захопити Тайвань – не дати РФ перемогти в Україні. Таку заяву зробив голова Комітету Палати представників із закордонних справ США конгресмен-республіканець Майкл Маккол. Тим часом КНР постійно проводить військові навчання поблизу Тайваню, викликаючи серйозні побоювання з боку Штатів. Що і чому відбувається зараз навколо Тайваню та взагалі в Тихоокеанському регіоні? Як на це впливає російсько-українська війна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини