Головна Новини Суспільство події Російська нафта обрушилася нижче запропонованої ЄС стелі цін
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська нафта обрушилася нижче запропонованої ЄС стелі цін

Поки європейські дипломати обговорюють ціну на російську нафту, та продовжує падати в ціні

29 листопада 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Російська флагманська нафта Urals знову впала в ціні, нагадавши про проблеми, з якими стикаються глави зовнішньополітичних відомств ЄС, переговори про рівень цін, на якому можна було б обмежити експорт РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Російська нафта обрушилася нижче запропонованої ЄС стелі цін

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Так, за даними Argus Media, ціни на Urals наприкінці минулого тижня впали до 51,96 дол. за барель у порту Приморськ на Балтійському морі. До аналогічної позначки подешевшала нафта і в Новоросійську Чорному морі.

Наприкінці минулого тижня дипломати ЄС обговорювали ціну на продаж російського "чорного золота" в діапазоні 65-70 доларів за барель. Очікувалося, що переговори поновляться у понеділок.

"Будь-який покупець, який заплатить більше ніж верхню межу, не зможе користуватися європейськими судами або стандартним європейським страхуванням", — пояснює механізм агентство.

Але проблема полягає в тому, що деякі країни ЄС, включно з Польщею, наполягають на зменшенні верхньої межі, щоб створити проблеми путінському режиму за його війну в Україні. На противагу цьому Греція, найбільший у світі власник нафтових танкерів, лобіює питання запровадження високого обмеження.

"Дипломатам необхідно досягти одностайності, і цифра, на якій вони зупиняться, потім має бути ухвалена G7. Європейська заборона на імпорт та повна заборона на страхування мають набути чинності, що створює нагальну необхідність узгодити верхню межу та запобігти шоку пропозиції”, — додає Bloomberg.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зенітний ракетний комплекс Patriot здатний знищувати цілі на великій відстані – до 150 км, що є його головною перевагою. Лише кілька одиниць системи дозволили б закрити велику ділянку повітряного простору в небі над Україною. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини