Головна Новини Суспільство події Росіяни та білоруси мають взяти участь в Олімпіаді: глава МОК зробив несподівану заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни та білоруси мають взяти участь в Олімпіаді: глава МОК зробив несподівану заяву

Томас Бах вважає, що спортсмени всіх країн мають бути допущені до участі у відбіркових змаганнях, які вже відбуваються

19 травня 2023, 09:02
Поділіться публікацією:

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловив побажання, щоб участь в Олімпіаді 2024 року взяли всі країни, у тому числі Росія та Білорусь. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Inside the Games", з посиланням на заяву Баха під час виступу в Софії на святкуванні 100-річчя Болгарського олімпійського комітету.

Росіяни та білоруси мають взяти участь в Олімпіаді: глава МОК зробив несподівану заяву

Томас Бах. Фото: з відкритих джерел

"Рекомендація МОК полягає в тому, що спортсмени всіх країн мають бути допущені до участі у відбіркових змаганнях, які вже відбуваються. Я сподіваюся, що багато федерацій приймуть наші рекомендації. Я щасливий, що отримав підтримку в цьому питанні від президента Болгарії Румена Радєва. Він як і ми, хоче, щоб спортсмени з усіх 206 національних комітетів МОК могли брати участь в Олімпійських іграх", – зазначив Томас Бах.

Зазначимо, до цього МОК не затвердив і не заборонив участь росіян та білорусів у змаганнях Олімпіади-2024 у Парижі. Комітет пообіцяв ухвалити "це рішення у відповідний момент, на свій розсуд і без прив'язки до результатів попередніх олімпійських кваліфікаційних змагань".

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16 . Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини