Головна Новини Суспільство події Росіяни намагаються одночасно наступати на два ключові міста Донбасу, – Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни намагаються одночасно наступати на два ключові міста Донбасу, – Генштаб ЗСУ

Окупанти збільшили застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури

22 травня 2022, 09:04 comments1136
Поділіться публікацією:

Розуміючи, що українська армія продовжує отримувати все більше військової допомоги з заходу російській військові дуже поспішають з захопленням Сєвєродонецька та Слов’янська, як ключових після Маріуполя міст Донбасу. Після попередніх невдалих спроб противник знову готується відновити наступ на Слов’янськ. Ну, а що стосується Сєвєродонецького напрямку, то тут ворог не припиняє бойові дії. Окупанти обстрілюють позиції українських захисників, які тримають оборону, по всій лінії зіткнення. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому зведенні Генштабу ЗСУ.

Росіяни намагаються одночасно наступати на два ключові міста Донбасу, – Генштаб ЗСУ

Російський танк. Фото: Генштаб ЗСУ

Угруповання сил противника проводить підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке.

На Сєвєродонецькому напрямку, із застосуванням мінометів та ствольної артилерії, ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, зосередив зусилля у напрямку населених пунктів Сєвєродонецьк. Противник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве та Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат та був вимушений відійти на старі позиції.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

Ворог здійснив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Врубівка та Бахмут.

На Лиманському напрямку активних бойових дій противник не вів. Здійснив обстріли об’єктів інфраструктури в районі населених пунктів Лиман, Озерне, Закітне, Діброва та Серебрянка.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Трипілля, Липове і Василівка, бойові дії тривають. На Авдіївському напрямку російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Красногорівка. На Курахівському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. Обстрілиював Новомихайлівку та Володимирівку. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Микільське та Катериновка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався закріпитись на займаних рубежах, обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — американські аналітики попередили про небезпеку на півдні – росіяни зовсім скоро планують відновити наступ. Бажання Кремля окупувати не тільки всю Херсонську область, але й захопити Запоріжжя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

22 травня 2022, 08:13

Ну вот, что и требовалось доказать. Киевские власти вместе с Гайдаем, который только болтает и такую чушь несет, сдают очередной город Луганской области Северодонецк. Просто тянут время, а сами набивают себе карманы сотнями миллионов денег. Пускай эти мрази зеленые опубликуют свои состояния (жены, кума, брата, свата) до войны и сейчас. Пока эти мрази у власти и разворовывают остатки страны, ничего никто не отвоюет и не защитит.


Новини