Головна Новини Суспільство події Чекайте на зміни ситуації: американські аналітики попередили про небезпеку на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекайте на зміни ситуації: американські аналітики попередили про небезпеку на півдні

Відзначено високу концентрацію російських військ в Інженерному, на південь від Гуляйполя.

22 травня 2022, 08:25 comments2438
Поділіться публікацією:

Останнім часом виходячи з тієї інформації, яка подається в зведеннях Генштабу ЗСУ та західних спецслужб на південному напрямку, російські війська не роблять особливих спроб масованого наступу, немає спроб штурму з метою захоплення нових міст та сіл, але незабаром ситуація може змінитися. Росіяни спробують вийти на адміністративні кордони Херсонської області та просунутися ближче до Запоріжжя. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Чекайте на зміни ситуації: американські аналітики попередили про небезпеку на півдні

Окупанти поповнюють своє угруповання у Високопілля з Архангельська. Фото: REUTERS

У Херсонській ОДА заявили, що окупанти поповнюють своє угруповання у Високопілля з Архангельська на півночі області, чекаючи посилення бойової активності в районі кордону Херсон-Миколаївська область.

Відзначено високу концентрацію російських військ в Інженерному, на південь від Гуляйполя, що вказує на те, що російські війська потенційно готуються до продовження наступу на Гуляйполі, вважають аналітики.

У Мелітополі російські окупанти вивішують прапори на честь 220-річчя Таврійської губернії, що може свідчити про намір російських військ перетворити окуповані території в Херсоні та Запоріжжі на квазіреспубліку, як "ЛНР" або "ДНР", але також підкреслює відсутність послідовності у вирішенні питань Україною.                                       

Російські війська додатково обстріляли та завдали ракетних ударів по Миколаївській, Одеській, Запорізькій та Херсонській областях. Читайте також на порталі "Коментарі" — ударна авіація ЗСУ зробила свою роботу: від двох російських "Сонцепєків" залишився лише попіл.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини