Головна Новини Суспільство події Росія звинувачує Україну в створенні «концтаборів»: що сказали в ЦПД
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія звинувачує Україну в створенні «концтаборів»: що сказали в ЦПД

Пропаганда РФ активізувала поширення дезінформації про нібито створення Україною «концтаборів». Цього разу на Сумщині

сьогодні, 11:15
Поділіться публікацією:

Центр протидії дезінформації повідомив про нову хвилю фейкових новин з боку Росії. Цього разу російські пропагандисти почали розповсюджувати інформацію про те, що в Сумській області нібито існують "концтабори", створені Україною. В цих таборах, за їхніми словами, утримуються не тільки захоплені в Курській області росіяни, але й місцеві українці, які, як стверджується, "чекають на прихід російської армії".

Росія звинувачує Україну в створенні «концтаборів»: що сказали в ЦПД

Центр протидії дезінформації: РФ вигадала новий фейк про табори в Україні

Російська пропаганда висуває різні версії, чому ці табори нібито створені. Вони стверджують, що Україна використовує людей як живий щит, змушує їх розміновувати мінні поля або залучає для зйомок постановочних відео. Проте, як завжди, жодних конкретних доказів своїм твердженням росіяни не надають.

Росія звинувачує Україну в створенні «концтаборів»: що сказали в ЦПД - фото 2

Це не перший випадок, коли Кремль вигадує подібні історії. Раніше російські медіа активно поширювали фейки про концентраційні табори в Курській області. Такі заяви виглядають як спроба відвернути увагу від воєнних злочинів, які російська армія скоює в Україні, таких як фільтрація населення та викрадення дітей.

Експерти вважають, що основна мета таких фейків — дискредитувати Збройні сили України і посіяти недовіру серед людей. Поширення дезінформації дозволяє Росії відволікати увагу від своїх дій і спробувати виставити Україну у негативному світлі.

“У такий спосіб кремль намагається дискредитувати ЗСУ та змістити фокус уваги з власних воєнних злочинів в Україні, таких як заходи з фільтрації та викрадення дітей”, — зазначили в Центрі. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — В інтернеті поширюються чутки, що Президент України Володимир Зеленський нібито купив за 15 мільйонів доларів парадний автомобіль Адольфа Гітлера. Як з'ясувалося, ця інформація не відповідає дійсності. Фейкова новина з'явилася на сайті Seattle Tribune, який був створений лише кілька днів тому, і автора статті навіть не вказали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини