Головна Новини Суспільство події Зеленського звинувачують у купівлі авто Гітлера: що сказали в ЦПД
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського звинувачують у купівлі авто Гітлера: що сказали в ЦПД

Фейк про покупку Зеленським авто Гітлера: Центр протидії дезінформації пояснив ситуацію

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:

В інтернеті поширюється чутки, що Президент України Володимир Зеленський нібито купив за 15 мільйонів доларів парадний автомобіль Адольфа Гітлера. Як з'ясувалося, ця інформація не відповідає дійсності. Фейкова новина з'явилася на сайті Seattle Tribune, який був створений лише кілька днів тому, і автора статті навіть не вказали.

Зеленського звинувачують у купівлі авто Гітлера: що сказали в ЦПД

У мережі поширюється фейк про те, що Зеленський придбав автомобіль Гітлера

Перша згадка про цей "факт" швидко розповсюдилася у соціальних мережах, зокрема на платформі X (колишній Twitter), де користувачі активно обговорювали фотографію автомобіля, якому вдалося "припаркуватися" біля Офісу Президента України. Втім, після ретельної перевірки з'ясувалося, що зображення не міститься в архівах відомих українських новинних ресурсів чи на згаданому Telegram-каналі.

Зеленського звинувачують у купівлі авто Гітлера: що сказали в ЦПД - фото 2

Центр протидії дезінформації повідомив, що це вже не перший фейк, спрямований на дискредитацію Президента та його сім'ї. Вони закликають українців довіряти лише перевіреним джерелам інформації і не поширювати непідтверджені чутки.

“Центр раніше вже фіксував фейки подібного характеру, спрямовані безпосередньо на дискредитацію Президента України та його родини. Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації та не поширюйте непідтверджені дані", — підкреслили в Центрі протидії дезінформації.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Кремль продовжує інформаційну війну, використовуючи перевірену тактику дезінформації. Служба зовнішньої розвідки Росії поширює фейкові повідомлення про те, що нібито Україна та країни НАТО разом із місцевими збройними угрупованнями готують "провокацію із застосуванням хімічної зброї" на території Сирії. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини