Головна Новини Суспільство події Росія зменшила амбіції: у Пентагоні розповіли, які тепер цілі ставить Кремль в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зменшила амбіції: у Пентагоні розповіли, які тепер цілі ставить Кремль в Україні

Російські війська працюють меншими групами зі значно меншими завданнями - замість з'єднань по кілька сотень людей

19 травня 2022, 13:00 comments1668
Поділіться публікацією:

Раніше російські війська наступали більш масовано і орієнтувалися те що, щоб захоплювати великі міста та території. Тепер для росіян вважається успіхом у наступі в Україні окупація сіл та невеликих ділянок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Washington Post", цитуючи представника Міноборони США.

Росія зменшила амбіції: у Пентагоні розповіли, які тепер цілі ставить Кремль в Україні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У Пентагоні зазначають, що останні тижні показують, що Росія знизила темпи свого наступу в Україні, що є підтвердженням зниження росіянами своїх амбіцій в Україні. Російські війська тепер наступають невеликими групами і мають значно менші завдання, ніж раніше. Причому в атакуючі групи тепер входить лише від кількох десятків до сотні людей.

В оборонному відомстві США розповідають, якщо раніше російські війська в Україні націлювалися на окупацію цілих міст, то тепер задовольняються малим встановленням контролю над невеликими селами або навіть ділянками доріг.

Зазначимо, що схожу тенденцію зафіксували і британській розвідці. Там уже заявили, що російський наступ на сході України фактично зупинився. Через проблеми в російській армії воно не може бути відновлено, як мінімум, протягом місяця. Системні проблеми у загарбників продовжують наростати. Крім того, у російських військових суттєво знизився морально-бойовий дух. Багато хто з них відмовляється продовжувати воювати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Офісі президента прийняли рішення ввести воєнний стан на все літо: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що стоїть за рішенням президента – які плани військового командування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини